2008. szeptember 3., szerda

Jesse James 2 - Northfield


Northfield
Originally uploaded by ribizlifozelek

Jesse James bandája harcedzett polgárháborús veteránokból állt. Tervük egyszerű volt: hárman kirabolják (katonai szaknyelven: támadó ék) a First National Bankot Northfieldben, a többiek kinn őrködnek (bikkfanyelven: hátvéd). Ez a felállás többször is sikeres volt, Northfieldben azonban másként alakultak a dolgok.

A bank pénztárosa, Joseph Lee Heywood egy többszörös álláshalmozó volt. Szabadidejében a Carleton College pénztárosaként dolgozott, üres óráiban pedig ugyanezt a tevékenységet folytatta Northfield városában, fennmaradó idejét pedig könyvesboltjában ütötte agyon. Heywood, miközben egy késsel csiklandozták a nyakát, kijelentette, hogy a széf időzáras és ő nem tudja kinyitni. Heywood hazudott.

Közben egy arrajáró polgárnak gyanúsak lettek az idegenek és gyorsan fegyverbe szólította a falusiakat. A lakosság nagy részét is polgárháborús veteránok tették ki, akik ekkor farmerként dolgoztak és szorgos munkájuk eredményét tartották a bankban. Pillanatok alatt előkerültek a puskák, pisztolyok és nagy lövöldözés kezdődött. A bankban a banditák lelőtték a pénztárost, társaik az utcán meg egy fegyvertelen svéd bevándorlót, aki nem értette, mi ez a nagy kiabálás (FEDEZÉKBE!!!) A nagy zajra Jesse és testvére előrontottak a bankból - eddigre a feldühödött northfieldiek társaik nagy részét már halomra lőtték.

Jesse és testvére, Frank rugalmasan elszakadtak megmaradt társaiktól, akiket egy pisztolypárbajban hamarosan szintén lelőttek/elfogtak.

Jesse még 1882-ig banditaként dolgozott, mígnem egy forró nyári napon nem vette fel kabátját, amikor kilépett házából. Ez egészségtelen szokásnak bizonyult, főleg, mert a kabátjában tartotta pisztolyait. Amikor meglátta, hogy fegyvertelen, egyik hűséges embere, Charley Ford gyorsan lelőtte a fejére kitűzött 10.000 dolláros vérdíjért.

Nincsenek megjegyzések: