Rókagomba
Originally uploaded by ribizlifozelek
Egyik kedvenc blogomban Dumneazunál olvastam egy rókagombareceptet.
Elolvastam.
Néztem egyet.
Megint elolvastam.
Nyeltem egyet.
Ismét átfutottam és a következő nap már a Vásárcsarnokban talált a rókagombák között.
A kofa érezhette lelkesedésemet, mert rengeteg gombát tukmált rám. Én meg csillogó szemekkel néztem a gombát és nem tiltakoztam.
Nem vagyok oda a gombákért, de néha-néha szívesen eszem ilyesmit.
Rókagombát utoljára Barcelonában ettem tizenkét éve. Ott rossinyol néven ismerik őket. (Dumneazutól tudom, hogy a rókagomba angolul chanterelle.) A barcelonai gombák egykor egy minimalista módon elkészített nyúlgerinc körül hevertek és 97-ben nagyon ízlettek.
Nyúl épp nem volt a közelben, de ahogy a gombákra gondoltam, megint összefutott a számban a nyál.
Otthon megmostam a gombákat, szépen összetéptem őket, majd olívaolajon kis fokhagymával megpároltam őket. Pici sóval és borssal ízlesítettem, majd pár perc kevergetés után kész is volt a vacsora. A gombát rátettük egy kis tésztára, megszórtuk parmezánsajttal és megettük.
Finomabb volt, mint emlékeztem,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése