2010. június 10., csütörtök

Blog a sivatagból

Devil's Garden

Magánlevélben, hozzászólásban többen megemlítették, hogy az új-mexikói posztok egy kicsit rendetlenek. Azaz helyesírásuk a szokásosnál is rosszabb (azaz roszab). Ráadásul a sokszor a linkek sem működnek, ha vannak egyáltalán. Volt, aki azon csodálkozott, hogy van időnk ennyit írni nyaralás közben - most vagy blogolunk vagy nyaralunk.

A magyarázat egyszerű: több bejegyzés konzverv poszt: még indulás előtt régebbi élményeink alapján megírtam (Ilyen volt Santa Fé, Los Alamos és a Kasha Katuwe. Ezért jutott legalább egy új bejegyzés minden napra.

Más blogbejegyzéseket kora hajnalban írtunk a sátorban.Kinnt pitymallott, szólt a kakas, vagy a szomszéd gyerekek tettek rossz fát a tűzre, én meg az iPhone-on vagy az Androidon bepötyögtem egy-egy rövid bejegyzést. Ilyenkor nem sokat vacakoltam az ékezetekkel, képekkel, linkekkel. Egy sátorban, gumimatracon nem olyan egyszerű hanyattfekve két ujbeggyel gépelni. Ez különösen a Motorola Androidra igaz.

Ezek a bejegyzések gyorsan készültek, mert a nagyobb mocorgásra felébred a Mester, felmászik Ribizlifozelek mellkasára, lenéz rá és azt mondja:

- Menjünk sétálni.

Egyéb posztok gumimatracon, Asus EEE-n és linuxon születnek. Ezekben van ékezet, meg kép is, és rengeteg elgépelés: az EEE billentyűzetéhez nem szoktam hozzá.

Ezek a bejegyzések is gyorsan készülnek: a Mester szeret henyélni, de nem szereti, ha Ribizlifozelékék nem viszik sétálni.

Az feháborító. Talán még az esőnél is felháborítóbb.

Yoda

3 megjegyzés:

Pyry írta...

Ez a Yodakép, ez állati :DD

Ypszi írta...

Igen, nagyon ottvan :)
Mintha épp le akarná ugatni a sziklákat, mert túl magasak. Azok meg persze menten összeszégyellték magukat! Természetesen! :))))

ORsi írta...

ezen a helyen jegyzem meg, hogy nagyon jók az írásaid, akárhogyan pötöygöd be öket;-) a mester pedig ugye megközelíthetetlen a maga valóságában;-)