2010. június 17., csütörtök

Egy kisváros - Mountainair


Main St
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mountainair egy tipikus amerikai kisváros, ahol minden kamaszból egyaránt lehet Superman, hős vagy darabológyilkos.

Main St

Általában egyik sem lesz. Régen a fiatal, amint megtehette, vett egy buszjegyet (szigorúan nem menettértit) a legközelebbi nagyvárosba és utána már csak születésnapokra és temetésekre látogatott haza - ha egyáltalán visszalátogatott.

Mountainair-ben nincs tömegközlekedés (tömeg sincs), manapság a fiatalok beülnek autójukba és úgy lépnek le.

Crazy horses

Mountainair kellemes hely - ha az utazó megáll egy órácskára sétálni, pihenni, enni valamit. Akkor a hely tökéletes. Itt élni valószínűleg annyira nem nyerő.

A főutcán van pár bolt. A legfontosabb boltban fegyvert, lőszert, alkatrészt és kitömött állatokat árulnak, de a cég zálogházként is működik. A helybeliek a melegre való tekintettel nem állítják le autójuk motorját, amíg beugranak pótalkatrészért és municióért. A teherautó békésen elpöfög kinn, amíg ők benn felszerelkeznek.

Shop in Mountainaire

A régi boltok egy része üres, már a "kiadó" tábla is olvashatatlanná kopott. Mindig van egy régiségbolt. Lehet, hogy több is. A régiségboltban érdekes kincseket árulnak.

A kincsek egy része fél úton van a háztartási hulladék és a régiség között: régi konzervdobozok, kólásüvegek, csavaros üvegek, dobozok, babák. Egy anyagi javakat és életmódot kutató antropológus itt aranybányára lel.

Plastics

A régi aranybányák bezártak.
A vonat elment. Az utolsó is.
Ezek a városkák csendesek.

Csak turisták sétálnak tűző napon. Belőlük is maximum három-négyet látni. Hetente.
A helybeliek az utca másik oldalára is kocsival mennének - ha lenne miért átmenni a másik oldalra. De nincs. Ők nem járnak régiségboltba. Megveszik a heti lőszert, aztán gondoskodnak az állatokról.

Train

Nincsenek megjegyzések: