2010. június 3., csütörtök

Las Vegas - nem az, a másik

Las Vegas

Egy új-mexikói mondás szerint az igazi helybeliek tudják, Las Vegas nem egy kaszinóváros Nevadában, hanem egy békés falu új-mexikóban. Fogadni itt is lehet, például arra, hogy Joe kerüli meg többször a Plazát autóval vagy Juan.

A plaza (spanyolul tér) Vegas fő nevezetessége. A négyzet alapú központi tér a spanyol gyarmati településeknek legalább annyira alapvető része, mint otthon a templom-kocsma-városháza trió.
Az élet, helyesebben az Élet a plazán zajlott és zajlik ma is. Az emberek itt találkoznak egymással, régen itt kötöttek üzletet es itt hírdették ki a politikai, helyi és egyeb híreket.
A las vegasi plaza arról híres, hogy Kearny tábornok itt említette meg 1848-ban a helybelieknek, hogy mostantól amerikaiak.

Plaza Hotel

A las vegasi plazát erdős liget borítja árnyékba. A tér közepén kis szaletli áll. Ott kéne zenéljen a rezesbanda, de csak pár egyerek labdázik itt. A teret száz-kétszáz éves épületek szegélyezik. Itt van az elegáns szálloda, a valamikor virágzó áruház és a gazdag polgárok házai. Meg a legfontosabb boltok. Régen ruhákat, fegyvereket, felszerelést és luxuscikkeket árultak a boltokban. Ma műalkotásokat.

A plaza a turisták és a helybeli fiatalok kedvenc találkozóhelye. A turisták messziről jönnek megnézni a plazát, a helybeliek közelről jönnek megnezni a turistákat. Mindenki jól szórakozik és végső soron mindenki ugyanazt csinálja.

Las Vegas

A turisták körbeautóznak a plazán. A helybeli ifjoncok körbeautóznak a plazán. A turisták a régi házakat nézik, az ifjoncok a helybeli lányok mellét. turisták egy kört mennek, azután leparkolnak, az ifjoncok többet. A turisták körbesétálnak és a galleriákat nézegetik és isznak, esznek. Az ifjoncok a Téren körbesétáló lányok mellét tanulmányozzák.

Az idősebbek meg békésen üldögélnek a padokon, nézik a turistákat, az ifjoncokat, a melleket és nagyon jól szórakoznak.

Érdemes Las Vegasba menni. Ebben a Vegasban csak nyerni lehet.

Las Vegas

3 megjegyzés:

Marcsi írta...

O jajj, mi meg elmentunk mellette... Mondjuk Coloradobol mentunk Ca-ba, hosszu ut volt, faraszto...
megjegyeztuk, hogy je, Las Vegas, de nem alltunk meg. Hmm, majd legkozelebb
Jo utat:)

Névtelen írta...

Most sincsenek dudák fotón...

J

ribizlifozelek írta...

Marcsi, koszi.

Vegre feltettem a kepket is Vegashoz.


Nevtelen :)