2010. augusztus 24., kedd

Az idegen űrhajó


Space Ship
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az idegenek köztünk vannak. A Man in Black egy dokumentumfilm.

Az űrlények egyik hajóját a Bazilika mellett találtam meg. Ott állt békésen a fák alatt. Belesimult a tájba. Egy hasonló űrhajót az M1-es autópálya alatt is elrejtettek.

Mindkét űrhajót tökéletesen álcázták, mindkettő nyilvános wc-nek tűnik.

A Vevő bedob egy százast. Azaz nem bedobja, hanem ráhelyezi egy tárcsára, majd egy mechanikus karral betolja a pénzt az űrhajó gyomrába. A százast a reaktor energiává alakítja: felvillan a zöld fény és be lehet lépni a nehéz zsilipkapun át a kapszulába.

Benn hatalmas tér fogad. Látni, a berendezést csillagrendszerek átszelésére tervezték, noha a földi halandók csak húsz percet tartózkodhatnak benn.

Minden króm, minden tisztítható. Mindent szenzorok figyelnek és az információt azonnal továbbküldik az űrhajó agyába. A szuperszámítógépek precizen követik a földlakó mozgását. Érzik, mikor teszi kezét a mosdó alá, és öntik rá a langyos vizet. Pár centivel arrébb érkezik a szappan, majd szárító levegő áramlik a kézre.

Egy zöld gomb érintésre kitárja a zsilipkamrát, az űrhajós pedig kiléphet a szabadba.
(Én azt vártam, hogy kilépéskor legalább is egy holdbázison találom magam, de nem így történt, a teleportáló funkció még nem került aktiválásra.)

Távozás után az űrhajó vezérlőegysége megkezdi a fertőtlenítést. A padlót elárassza a mosószeres víz, a szivattyúk friss levegőt pumpálnak a kapszula belsejébe. Kinn hallani, hogy küszködnek a hatalmas hajtóművek a gigászi feladattal.

Pár perc után az űrhajó újra használható.

Egyértelműen idegen technika. Nincs benne vécésnéni.

Space Age Toilet