2010. augusztus 22., vasárnap

Tudnivalók egyes biztosításokról


Do you like cars, darling?
Originally uploaded by ribizlifozelek

Ismerősöm ismerősének ismerőse imadta Budapestet és megfogadta azt a tanácsomat, hogy mindig nézzen felfele. Nem azért, hogy le ne szarják a madarak, hanem azért, hogy megcsodálja az épültek homlokzatát díszítő szobrokat.

Budapest

Addig csodálta a homlokzatokat és figyelte a légiveszélyt, amíg jól le nem karatézta egy orv kukásedény, amit egy fémrúdhoz erősítettek. A kukásedény tökéletesen időzítette a támadást, az ismerős ismerősének az ismerőse összeomlott.

Valószínűsítette, hogy nem tört el a lába, de azért orvoshoz akart menni. Na jó, menni akart volna, de nem tudott. Inkább orvoshoz szándékozott jutni.

Mivel Európai Úniós tb kártyája a magyar átlagos egészségügyetlenségre jogosította volna, ő jobbra vágyott. Elővette külön megkötött biztosítását és azt lóbálta ismerősöm ismerősének az ismerőse előtt.

Ő bizony magánorvost akar.

A magánorvos meg pénzt akart: ő majd ad számlát, karatéző ismerős pedig bevasalja a pár száz Eurót.
Ismerősöm ismerősének az ismerőse felháborodott, hogy le akarják nyulni haverját, de aztán elolvasta az apróbetűt.

Az orvosnak ebben is igaza volt: a legtöbb utasbiztosításnál a bztosírorrnak ki kell fizetnie a kezelést a rendelőben, Aztán otthon a külföldi papírral be lehet szedni a pénzt a bztosítón.

Ismerősöm ismerősének ismerőse megvizsgálta a számlát és elhatározta, soha többet nem verekszik utcai szemetesekkel.

3 megjegyzés:

ORsi írta...

most gondolkodóba estem. pár hete forog a fejemben, hogy fel kellene mondanom a külföldi utazási biztosításom. azzal az ürüggyel, hogy eu-s ellátásra úgyis jogosult lennék, ha lenne valami magyarországon velem. akkor most hagyjam, vagy ne...

ribizlifozelek írta...

Haaaaat... tobb biztositas sosem art...

gusson írta...

Gondolom orvosa és biztosítója válogatja.
Mi utazáshoz mindig kötünk utasbiztosítást, limit nélkülit. Öt éve igen jól jött Korfun, mikor a páromnak nyílt lábszártörése lett. Az EU kártya csak alapellátást ad, azt ott a hajunkra kenhettük volna. Az Allianz H. kötvénye megnyitotta a magánklinika ajtaját. Miután az ottani orvosok felvették a kapcsolatot a biztosító orvosával, megindult a gépezet. S mivel nem volt szállítható állapotban, a biztosító sem engedélyezte az utazást, a műtét költségeit is fizették, átutalással. Az orvosi ellátásért mi ott egy garast sem fizettünk, pedig olyan kétmillió ft körül állt meg a számla.