2011. április 21., csütörtök

Szalonnaünnep

Bacon-cheddar hamburger

- Milyen köretet kér a hamburgerhez?

- Zöldséget.

- Sült krumpli jó lesz?

Tudom, egyes helyeken a dohányt is zöldségnek tekintik, ezért nem is annyira meglepő, hogy a Denny's-nél a zöldség az sültkrumpli.

Azért volt igazi zöldségköret is. Tíz szál bébirépa, két szál zellerszárral és két karika fagycsípte uborkával.

Vegetables

A Denny's-be az emberek nem zöldséget enni mennek.

Pár napja láttuk az étteremlánc reklámját. A reklámban szereplő ételek mindegyike a szalonnára épült. Mivel ebédre mézes-ecetes szószban pácolt füstölt csirkével megbolondított salátát ettünk, vacsorára bevállaltunk egy Denny's-féle szalonnabombát.

Salad

A legdurvább szalonnás ételek embertelen mennyiségű tojást is tartalmaztak, ezért mi inkább csak könnyű sajtos hamburgereket fogyasztottunk. Kétféle zöldségkörettel: répával és sültkrumplival.

A hamburgerek marhahúspogácsáit valószínűleg maszáj harcosokra méretezték. A közel háromcentis fasírtok egy közepes oroszláncsalád étvágyát is kielégítették volna.

Vegetables vs French fries

A szalonnaünnep a desszerttel tetőzött. Ez a desszert még a budapesti Bock bisztró dohányízű füstölt kacsanyelves fagylaltjait is felülmúlták. Igaz, közel sem voltak olyan kifinomultak. Szeintem direkt koleszterin-függőknek tervezték őket.

- A kanadaiak szeretik - magyarázta a pincér - Kipróbáljuk, itt, az Államokban beválik-e.

Nem tudom, az amerikaiak szeretni fogják-e ezt a desszertet. Nekünk mindenestre ki kellett próbálni. Egyszer.

A vaniliafagylaltot ropogós sültszalonnával ízesítették és leöntötték juharsziruppal.

Ez az édesség majdnem olyan bizarr volt, mint egy mákostészta.

Vanilla ice cream with crunchy bacon and maple syrup

4 megjegyzés:

Orsi (globalgrover) írta...

igen, a krumpli az zoldseg. a ferjem is mindig ezt hangoztatja (o persze amerikai).
egy kicsit mas tema, de talan idevag: mindig meglepodom hogy az amerikaikat meg ha almukbol felkoltik is tudjak hogy melyik gyorsetteremben mit kerjenek kapasbol. nekik nem kell ido hogy eldontsek. engem mindig az hoz zavarba amikor rendelek, hogy utana egy csomo kerdest tesznek meg fol. ez engem mindig zavarba hoz mert egyszeruen mindig van olyan kerdesuk amire nem keszultem :-) ti is igy vagytok ezzel? szerintem ez tuti a kulturalis kulonbsegekbol adodik. az amerikaiak ezen nottek fel. mi nem. itt ha a csalad elmegy etterembe az 5 eves gyerek is maganak rendel! otthon neked a szulok dontottek el mit eszel... max megkerdeztek teged de ok rendeltek (mar ha egyaltalan mentetek etterembe).... mas vilag! bar mar ugy latom otthon is ez van, de anno nem igy volt. na, hosszu voltam, de ez mar egy ideje foglalkoztatta a fantaziamat....

ribizlifozelek írta...

Orsi, teljesen igazad van! Ott allok a pult elott, mogottem torlodnak a hispamok, a csecsemok es egyre ujabb zavarbaejto kerdesekkel bombaznak, amikor en csak egy hamburgert szeretnek es egy salatat.

Amiota tudok olvasni, en valasztok es rendelek, de ez a rendszer nem valt a veremme. Ha csak annyit mondok, egy uditot, meg akkor is vannak zazvarbaejto kerdeseik...

Orsi (globalgrover) írta...

haha.... de jo tudni hogy mas is igy van ezzel nem csak en. persze a ferjem meg nem erti hogy mi olyan nehez ebben :-) azert mar jobb a helyzet mint korabban, gyakorlat teszi a mestert ugyebar...

nem reg volt egy esetem ahol rendeltem egy akarmilyen menut. erre megkerdezi a no hogy milyen meretut kerek? csak lestem ra es Rob-ra hogy most ezt komolyan kerdi? hat nem minden szendvics egyforma meretu? aztan persze tok ciki volt mert az urge az uditore es a sultkrumplira kerdezett ra csak epp azt nem tette hozza :-) na mindegy.... errol egyebkent tervezek egy blogbeirast de majd egyszer ha tobb idom lesz.

NP írta...

szeretem a vaníliafagyit, meg a sült bacon-t is -- milyen volt együtt?