2012. január 7., szombat

Kerékpárszerelő-állomás

Bike Route

- Zümmm - suhant valami át látóterem peremén. Messze volt, Yodát egyáltalán nem érdekelte a suhanó valami, nyugodtan rótta szokásos egyetemi körét.

- Zümm - suhant valami mögöttem. Még javában tartott a téli szünet, így jórészt karbantartók kóvályogtak a campuson.

Ahogy körbekémleltem, megláttam a messzeségben egy suhanó kerékpáros hátát, ahogy eltünt az épületek mögött. Aztán észrevettem az új kerékpárutat.

Ezen a kerékpárúton lehet suhanni: az út meredeken ereszkedik le az egyetem felső részéről az aljáig. Szünetben gyalogosforgalom sincs, így a kerékpárosok nekieresztették a drótszamarat a lejtőnek.

Kíváncsian követtük a párhuzamos járdán az új utat. Ment felfele. Átkelt a gyalogoshídon, majd haladt tovább Fort Douglas-en keresztül egészen egy diákközpontig.

Pedestrian bridge

Itt szusszantunk egyet - itt lefele menni egyszerű, a felfele vezető út azonban ráébreszti a gyalogost és a kerékpárost a fizika törvényeire. Szusszantunk és megtaláltuk a kerékpárszerelő-állomást.

Peterson Heritage center

A campuson sokan kerékpároznak. Ezért is tettek ki pár csináld magad kerékpárszervízt. A szervíz egy állványból áll, amire fel lehet tenni a bicajt. Van hozzá kézipumpa és szerszámkészlet. A szerszámokkal a legtöbb apróbb javítást el lehet végezni helyben. Aztán lehet tépni lefele az órákra.

A kerékpárszerelő-állomás Yodának is tetszett. A Mester elegáns lábemeléssel tisztelgett az ötlet előtt.

Bike service station

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Kéne valami térkép, amin ezek rajta vannak.. :)

Jó Sir Robin a bátor írta...

A mester úgy néz ezeken a képeken mint egy alanyi költő. Valami nagyon nehéz strófán törheti a fejét, nehogy véletlenül rím legyen benne. :)

Unknown írta...

Ó, hogy ez milyen jó dolog. Itt is sok bicajos, de itt nem lehetnének ilyen helyek, ellopnának róla mindent. Itt még a bicajt is kilopják az ember alól, szó szerint!