2012. január 21., szombat

Monument Valley

Monument Valley

Ilyen hely nincs.

Az egészet John Ford festtette egy színes, széles vászonra és elétett egy szűrőt, amitől az ember valószínűtlenül éles színeket és fura árnyalatokat lát. Az emberek meg azt hiszik, ez valódi, pedig festett.

Monument Valley

Az kell legyen, mert ilyen hely, mint Monument Valley, az nincs.

Monument Valley egy mese.

A kesztyűk, elefántok, tevék, nővérek és alhambrák mind-mind festettek. Nem lehetnek mások, mert ilyen hely a Földön nincs.

Monument Valley

Lehet, tényleg kicsit gyorsan ereszkedtünk lefele a Moki Dugway-en és valahogy elértük a harmadik kozmikus sebességet és valahogy elrepültünk a Marsra. Ott lehet ilyen hely. A Földön nem. (Megjegyzem, Utahban és általában az amerikai Dél-Nyugaton több ilyen hely van, amit John Ford festett, csak az ott forgatott filmek még nem kerültek forgalmazásra. Ezért az emberek zöme nem ismeri őket és azt hiszik, Monument Valley egyedülálló a festett díszletek között.)

Monument Valley

Poroszkáltunk a földúton, hosszú poruszályt húztunk magunk után és vártuk, mikor támadnak a lovasok vagy a szuvenírárusok. Jelenleg egyik sem jött. Mi poroszkáltunk és csodálkoztunk, hogy lehetett ennyi szögbe felállítani a vásznakat, hogy mindenhonnan valódinak látszódjanak.

Monument Valley

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Fura érzés lehetett ott járni!

Boston2 írta...

De irigyellek titeket, hogy ilyen helyekre járhattok...

Harmadik típusú találkozásotok nem volt? :)

Jó Sir Robin a bátor írta...

sehol egy marlboro man? :)

GlobalGrover írta...

hu ez szuperul nez ki. talan egyszer elnezunk oda......