2012. március 31., szombat

Rozel Point - Spiral Jetty III

Vanishing poles

Többször is olvastam arról, hogy egyesek restaurálni szeretnék a Spiral Jetty-t. A Nagy-Sós-tó 27%-os sótartalma fehérre festi a vízből kiálló bazaltot. A hullámzás kicsit szétzilálta a kőösvényt. A tó néha évtizedekre elnyeli az alkotást.

Road to the mainland

Szerencsére azonban eddig még nem nyúltak a Jetty-hez és remélem, nem is fognak.

A Spiral Jetty a táj része. Lassan változik a környezetével együtt. A tóban élő algák néha vörösre festik körülötte a vizet. Néha kiemelkedik a vízből, néha alámerül. Változik és él. A Jetty nem egy statikus, múzeumi szobor, hanem egy önmagáért létező műalkotás.

Road to the Lake

Ezért is tűnnek műalkotásnak a tó körül elszórt romok. Az elhagyott épületek lassan változnak és apránként lesznek a táj részévé. Lehet, csak én látom őket művészinek.

Typical industrial forest

Hosszú, mesterséges hullámtörő nyúlt be a tóba. Ez volt Rozel Point. Itt - is - kerestek valamikor olajat a tómederben. Olaj nem volt.

Az elhagyott faépületek között jártunk. Yoda végre talált pár fát - de ezek a faoszlopok a vízből emelkedtek ki. A Mester nem szerette őket.

Barcode

Kimentünk a hullámtörő végére és néztük a rejtélyes alkotmányokat.

Rozel Point tökéletes ebédlőnek tünt. Árnyék ugyanúgy nem volt, mint máshol, viszont láttuk pár nagy, lapos követ. Leültünk, ettünk és hallgattuk a csendet.

Bar Code

4 megjegyzés:

Erika írta...

Milyen furi, en mindig a masik oldalrol - Colorado felol - lattam a Rocky mountains-t! :) dobbenet, mennyire mas innen! :) gyonyoru kepek. ujra! :)

Jó Sir Robin a bátor írta...

Vonalkod?

GlobalGrover írta...

en is vonalkodot mondtam meg a flickr-en ra :-)

ribizlifozelek írta...

Erika, köszi!

Sir Robin és Globalgrover: a nagy szellemek találkoznak.