2008. november 13., csütörtök

Felszereltük a rendszámot


Ski Utah! - I'd Rather Be in Hawaii
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az autó már jó pár hete a mienk, de eddig nem irattuk át. Igazából, ha nem akartuk volna megtartani a régi rendszámunkat, akkor az autókereskedő mindent elintézett volna, nekünk csak postán kiküldték volna az autó törzskönyvét és kész.

Nekünk viszont kellett a régi rendszám. A regisztrációhoz szükségünk volt az autó törzskönyvére, amit a díler postán küldött nagyon gyors (és drága) postával.

A posta gyors volt, de a kereskedő nem, két hétbe telt neki, amíg átrágta magát a papírmunkán. Valószínűleg azért telt ez neki ennyi időbe, mert beköszöntött az esős évszak és már nem tudott labdázni az iroda előtt és volt ideje dolgozni. (Különben azt mondják, a két hét átfutási idő a normális. Az ideiglenes rendszám talán ezért is érvényes öt hétig.

A díler papírjaival elmentünk a regisztrációs irodába. Kétszer. Mert egyszer nem vettük észre, hogy ünnepnap van. Sokan voltak, de mivel 20 ablak üzemelt, pillanatok alatt sorra kerültünk. Megkaptuk a regisztrációs matricát a rendszámra, aztán mehettünk haza. A hivatal egy héten belül postázza a mi törzskönyvünket. Ha nem lett volna rendszámunk, még el kellett volna menni a rendszámért, így otthon felragasztottuk a matricákat a rendszámra és szépen felszereltük az autóra.

Most már tényleg elmondhatjuk, hogy a mienk.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól látom, hogy a rendszám 2008 februárjáig jó?

Névtelen írta...

Nem is a ti rendszámotok!

Ziebi írta...

Szeretem hogy nem kell sokat sorban állni, és az ügyintézők értik a dolgukat. :)

aGinger írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
aGinger írta...

Gratula! És jó az illusztráción a szöveg...itthoni boyracer-ek megvesznének ilyenekért :)

ribizlifozelek írta...

Parmezan :)

Pyry, egy megkonnyebules.

aginger, lehet, importalni kellene...