2008. november 29., szombat

Édesburgonyapüré


Smiling sweet potato
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az édesburgonya olyan, mint a rendes krumpli, csak édes. Az édesburgonyapüré elkészítése is legalább olyan bonyolult, mint egy rendes krumplipüréé. Por formában sajnos nem lehet kapni, de az eredeti terméktől sem kell zavarba jönni. Mi egy egyszerű, de finom receptet választottunk és kezdetét vette a horror:

Először sütőben kínoztuk meg őket, 425 F fokos sütőbe betettük a meghámozott, megmosott, villával megszúrkált burgonyákat, az édeseket. Itt 45 perc alatt jól megmelegedtek. Ezek összetörtük őket, majd egy pillanatra félbeszakadt a kínzás: a négy összetört burgonyát (édes) megszórtuk 2/3 csésze barnacukorral, 1/2 pohár narancslével, 1/4 csésze margarinnal és egy kis fahéjjal. (Rájöttem, a legtöbb ételnek jót tesz a fahéj. Legközelebb kirpóbálom a fahéjpörköltet.)

A kész, megkínzott burgonyát betettük a hűtőbe és vártunk, hogy beteljesedjék a pulyka sorsa.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy kedéjes fehelyes krumpli...

ribizlifozelek írta...

Ize, elirtam, de hat hajnali egykor mar csak nagyjabol latom a billentyuket.

Ziebi írta...

amit mi ettünk nem volt olyan jó...vagyis igen, de nem krumplinak hanem édességnek hívnám inkább :)