2009. november 5., csütörtök

Marha kínai kellel


Beef and Bok Choy Stir Fry
Originally uploaded by ribizlifozelek

A kínai kel gyanús lény. Nagy, zöld, bokor. Pont ezért, a marhahusos kínai kel is gyanús étel. Viszont nagyon gyorsan elkészült és meglepően finom volt.

Még azt is hajlamos voltam megbocsátani neki, hogy kínai kel volt benne.

- 1 pohár rizs
- olivaolaj
- fél kilo marhahús
- só, bors
- 4 fej bébikínai kel (bébi, hehe, akkora volt mint egy mammutfenyő)
- negyed pohár szójaszósz
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál barnacukor

Elkészítjük a rizst. (Eddig könnyű.)
Az olajon magas hőmérsékleten megsütjük a vékony szeletekre vágott marhahúst. 3-4 perc után félrettük a húst.

A serpenyőbe beletettük a kelt (kell a fenének). Leöntöttük a zöldet negyed pohár vízzel (fulladjon meg!) és 2-3 percig főztük. Egy másik edényben összekevertük a szójaszószt, ecetet (rizs), gyömbért és cukrot (barna). Rádobtuk a kelt és felforraltuk az egészet. Ráborítottuk a húst és 1-2 percig melegítetük, majd a rizzsel elfogyasztottuk.

Nagyon jó volt, csak az a kel ne lett volna benne.

2 megjegyzés:

Pyry írta...

Köszi a receptet, ezt én a kellel együtt is kipróbálnám. mondjuk csirkével. :)

Névtelen írta...

Roppant egyszerű recept,bárhól a világon megvásárolható anyagok,de honnan vegyek marha kinait?!Itt Luzernben nagyon kevés van belőlük,a legtöbbje turista s az biztos nem marha aki Svájcra kiváncsi?!Hogy a kel, kell vagy nem kell, egyéni izlés dolga nekem példáúl nem kell a kel s azt hiszem a marha kinairól is lemondok egy töltött képoszta kedvéért..