2009. november 6., péntek

Népszavazás a zsarupalotáról


Public Library
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pár hónapja a polgármester úgy gondolta, hogy a legjobb hely az új rendőrkapitányság számára a könyvtár melletti park. Az emberek ezt nem így gondolták és felháborodtak. Hagyják békén az ő könyvtárukat.

A polgármester gondolkodni kezdett. A rendőrség régi épületében a liftek akkor működtek, amikor akartak. A ház időnként beázott. (Jó, ez Utahban nem akkora gond.) Időnként álmennyezet hullott a zsaruk kávéjába.

Reflections

Kellett egy új rendőrségi épület. Erre pénz kell. Azt találták ki, hogy megemelik az ingatlanadót. Pár éve ezt már megpróbálták. Majd kiírták a népszavazást: Akarje-e ön, hogy ingatlanadóját jelentősen megemeljük és a befolyó pénzből rendőrkapitányságot építsünk?

Az emberek elmentek szavazni és azt mondták, a rendőrök csak maradjanak a régi épületben.

Cop shop

A polgármester arra gondolt, ha most az embereket arra kéri a válság közepént, fizessenek töb ingatlanadót, hogy a befolyó pénzből rendőrkapitányságot építhessen kedvenc könyvtáruk elé, valószínűleg ismét elküldik a fenébe.

Gondolkodott és azt mondta:
Mi lenne, ha az utca másik oldalára építenénk a rendőrséget?

Kiírták a népszavazást a kötvénykibocsátásról. A kötvények fedezetét a megemelt ingatlanadó adná. Egy kétszázezer dolláros átlagos családi ház esetén ez évi 75 dollárral több adót jelent.

Az emberek pedig megszavazták az adóemelést. A könyvátr is megmarad, a tér is és a rendőrök kávéjába se fog belepotyogni a vakolat.

SLC Public Library

2 megjegyzés:

aGinger írta...

Bár nálunk is így mennének a dolgok...

ribizlifozelek írta...

Azert itt se kolbaszbol van a tejfel, de igen... Jo lenne.