2009. november 13., péntek

Orkok


Hard work
Originally uploaded by ribizlifozelek

Felfedeztem, hogy az egyik szomszédos házban orkok laknak. Ezek az orkok a homo sapienshez tartoznak (részben) és nem BKV ellenőrök. (Az itteni ellenőrök nagyon mások, mint az otthoniak.)

A szomszédos orkok, amellett, hogy büdösek - dohányoznak - gyűlölik a fákat, csakúgy, mint Tolkien rosszindulatú teremtményei. Az orkház környékéről apránként eltüntek a fák. Előbb a falhoz közeli nagyobbik, aztán a távolabbi mégnagyobbik. Őt a ház előtti kisebb fák.

Salt Lake City

Azért volt meglepő a dolog, mert itt, a sivatag közepén az emberek szeretik a fákat. Sokáig tart, amíg megnő, meg ilyesmi.

E ház körül meg úgy tüntek el a fák, mint pénz az államkasszából. Egyiknap ott voltak, a következőn már csak egy tönk állt ki a földből, két nappal később éjjel láttuk az ork-kommandót: a rönköt szedték ki a földből.
Az első fa kivágását megértettem, lehet, túl közel volt a házhoz. Jó, hogy a fa nem tehet arról, hogy nyolcvan éve, amikor ültették, nem gondoltak arra, hogy ott ház lesz.
A második fánál arra gondoltam, lehet beteg volt és féltik az új tetőt. Igaz, az új tető már most, pár hónappal a felújítás után ramatyabb, mint a régi volt, de hát ki tudja. Szerintem azért is vacak, mert a munkásokban túltengett a munkakedv (lásd a fenti fotót, ami NEM illusztráció. A képen látható lények a tetőfedők és várják a jótündért, hogy befedje a tetőt.)

A többi kisebb fa eltűnésére már nem volt magyarázta. Kivágták őket és eltüntették a nyomukat is.

Kár értük.
Az vígasztal csak, hogy nyáron majd megfőnek a házban, mert már nincsenek ott árnyatadó fák.
Persze ez nekünk is rossz - a melegtől az orkok majd többet izzadnak és még büdösebbek lesznek.

Macho

Nincsenek megjegyzések: