2010. június 4., péntek

Honnan lehet tudni, hogy ki az új-mexikói?

Santa Fe

Sztereotíp viccek Új-Mexikóról és az új-mexikóiakról

Az igazi új-mexikói hordószámra veszi a zöld csilit és tonnaszámra a vöröset. Ezeket pedig külön hűtőben tartja. A McDonald's-ban ismegkérdik, zöld vagy piros csilit kér-e a hamburgerhez.
A kedvenc vendéglőjében nincs borlap. Viszont van chili-lap. A vendéglő neve pedig úgy kezdődik, hogy Los. Vagy Las. Esetleg El vagy La.

Az igazi új-mexikói szeirnt a híd egy sziklás, esetleg poros szakadék felett ível át. Az, hogy egy híd alatt víz folyhat, fura ötletnek tűnik a számára.

A porhoz Új-Mexikóban az emberek többsége különben pozitívan viszonyul. Mindig van egy maroknyi az éjjeliszekrényén. Szerinte az Szent Por a Szent Sírról. Valószínűleg nekik köszönhetjük az elmúlt ötven év egyik legnagyobb kulturális újítását, a műszerfalra szerelt bólogató műanyag Jézus szobrot.
Onnan is látni, hogy valaki helybeli, hogy tudja, a Jesus Tortilla az nem egy rockzenekar.

Az új-mexikóitól, ha elutazik egy északabbra fekvő államba, gyakran megkérdik, van-e zöldkártyája. Pedig ősei már hat nemzedék óta itt élnek. Ennek ellenére tökéletesen tudja olyan földrajzni nevek helyes kiejtését, mint Tesuque vagy Cerillos. Utazáskor kiderül, az összesautójából hiányzik egy jelentéktelen darab és, hogy a családban a második és a harmadik autó is kisteherautó.

Az lakosok kertjében gyakori növény az ördögszekér. Ez itt nem gaz - ezzel helyettesítik a füvet. A ház előtti tér befüvesítésének legjobb módja pedig az, ha egy kamion kőzuzalékot borítanak rá. Az emberek itt szeretik a sziklakertet.

2 megjegyzés:

NP írta...

tök jó

ORsi írta...

ezen megint jót nevettem. chili-lap *hihi*