2010. november 29., hétfő

Hogyan vettem valamit, amire semmi szükségem sem volt?


Wizard Shop
Originally uploaded by ribizlifozelek

A karácsony előtti időszak a vásárlásról szól. Az amerikaiak lelkesen vásárolnak, lelkesebben, mint a magyarok az Állami Áruház című filmben.

Tömegek állnak sorba a boltokban, hogy hatalmas árengedménnyel vegyenek valamit. Fekete pénteken csak egy könyvet vettünk 99 centért, azt is online. Fekete péntek elmúltával azonban nem múlnak el a kedvezmények. Elmentünk mi is boltba, hogy vegyünk egy kevés téliruhát.

Vettem egy télikabátot egy másik helyett, amit selejtezni fogok. Szerettem volna kesztyűt is, de abból nem láttam szivemnek kedvezőt. A kabáthoz egy mellény is a kosárba került.

Fizetéskor megszólalt a pénztáros hölgy:

- Ha vesznek valamit 1.49-ért, kaphatnak egy harminc dolláros ajándékutalványt.
Nem szeretem, ha valamiről győzködnek. Egyszer egy marketingesnek a szemére vetettem, hogy nagyon agresszív stratégiát követ. Meglepődött:

- Egy reklám agresszív kell legyen.

Nem tudom, mennyi kreativitás szorult ismerősömbe, de, hogy a fejezetek elején levő tételmondatokat meg tudta tanulni, az biztos.

Általában önfejű vagyok és makacs. Ha valamiről nagyon meg akarnak győzni, akkor sokszor megmakacsolom magam és akkor se veszem meg, ha kell. Az én döntésem. Azt hiszem, tudat alatt íg büntetem az intimszférámba belemászó reklámot.

A hölgy viszont kedves volt és a harminc dolláros ajándékkártya sem hangzott rossz üzletnek: Kesztyű se volt és van még pár egyéb apróság, amire szükségem lesz.

- Vegyen egy üveg vizet - tanácsolta az eladó -, az egyötven.

Vettem egy üveg túlárazott és márkás csapvizet.
Kaptam egy ajándékkártyát.

Lehet, vásárlásfüggő lettem?

4 megjegyzés:

Unknown írta...

:)

Erre jó, ha az ember lánya felirja a bevásárolni valóak listáját, és még otthon megbeszéli magával, hogy ha a fene fenét eszik, akkor sem vesz mást. Sajnos nem sikerül mindig, a szemtelen reklámok miatt! :)))

ribizlifozelek írta...

Csilla, majdnem mindig irok listat es szinte mindig otthon felejtem :)

Pyry írta...

Szerintem ez jó üzlet volt! :)

Unknown írta...

:), ez jó! Tiszta mint az én Drágám! :)