2010. november 27., szombat

Online vásárlás fekete pénteken


St Hubert
Originally uploaded by ribizlifozelek

Fekete péntek, Black Friday alkalmával tömegek rohannak vásárolni. Korán kelnek, sorban állnak, hogy lemozogják a pulykát és, hogy olcsón vásároljanak.

Fekete pénteken tömeg van és hisztéria.

Mi kirándulni mentünk, havat tapostunk, kacsát ettünk, majd leültünk a számítógép elé online vásárolni.

Duck

Először vettem egy könyvet aktuális munkámhoz. Már rég kinéztem a könyvet az Alibrisen. Eddig 1.22 cent volt, most levitték az árát 99 centre.

Ezután következett az igazi kihívás: venni egz Kindle 2-t az Amazonon. Az Amazon a kifutó Kindle 2-t most 89 dollárért kínálja. Ajándékba gondoltunk venni egyet a Kindle 1 helyett. Valamikor a Kindle 1 négyszáz dollárba került. A sokkal jobb Kindle 2-t most az Amazon 89-ért kínálja akciósan.

Az Amazont azonban megrohanták a hozzánk hasonló elkényelmesedett onlne vásárlók, akiknek elegük van a lökdösődésből, tömegből és a boltokból. A hozzánk hasonló emberek annyi erőfeszítést hajlandóak csak tenni, hogy az egér szemeit nyomogatva kattingatnak. Már ha egyáltalán van egerük.

Mi egyre frusztráltabban nyomogattuk az oldalt újratöltő gombot: az Amazon Kindle 2 akciós oldala a túlterhelés alatt megingott. Mire magához tért, elfogytak a ketyerék.

99 cent kiadással megúsztuk a fekete pénteket. A tendencia mindenesetre aggasztó, tavaly két centet költöttünk fekete pénteken. Idén 99 centet.

Ha egy pozitív gondolkodású közgaszdász megvizsgálná kiadásainkat, az mondaná, vége a válságnak, ribizlifozelekék 49.5-szer költöttek többet fekete pénteken, mint tavaly.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Nincs vég, tavaly 5 dollárt költöttünk, idén nullát. :)

ribizlifozelek írta...

Nehogy jovore minuszba menjetek!