2010. november 10., szerda

Ebadó


Making Friends
Originally uploaded by ribizlifozelek

Salt Lake Cityben van ebadó.

Ezt most tudtuk meg véletlenül.
Mivel törvénytisztelő emberek vagyunk (plusz Yoda), elhatároztuk, befizetjük.

Megnéztem a helyi rendeletet, mit kell tenni. Először is megtudtam, hogy Salt Lake Cityben tilos medvét láncon vezetni utcán. (Kertben lehet.) Azt is megtudtam, hogy a városban tilos vadászgörényt tartani.

Az ebadót regisztrációs kötelességnek hívják.
A tarifatáblázat meglehetősen bonyolult: kutya oltással, kutya oltással mikrocsippel, kutya oltással, mikrocsippel és ivartalanítva, kutya oltással, mikrocsippel és ivartalanítva három évre.

Yoda ezt a verziót kapta.

Lehetett online is regisztrálni, a regisztrációs program azonban olyanokat kérdezett, hogy milyen fajta az állat, amit a Mester esetében jobb nem firtatni.

Maradtunk a levélben történő regisztrálásnál. Egy borítékba betettük a kevésbé fontos papírokat (örökbefogadási papír, oltási igazolás, mikrocsip papír), mellé tettük a legfontosabb papírt, a húsz dollárról megírt csekket, leragasztottuk a borítékot és bedobtuk egy postaládába.

Ez csütörtök délután történt.
A postás pénteken elvitte a levelet.
Ma, szerdán megjött a válasz: visszaküldék a papírokat, csatoltak egy számlát, megköszönték a regisztrációt és Yodának küldtek egy három évre jó bilétát.

Ezt felaplikáltam Yoda nyakába. A Mesternek már négy csingilingije van. Lassan több medálja lesz, mint Brezsnyevnek volt. Yoda is mádja őket és úgy néz ki, büszke rájuk.

4 megjegyzés:

NP írta...

:))
ahhoz, h utolérjétek, még gyűjteni kell...

ribizlifozelek írta...

Yoda szorgalmas :)

Phoebe írta...

es nem lehet Yodabol kiszedni amasik, hasznavehetetlen chipet?Szegenyke.

ribizlifozelek írta...

Nem zavarja. A chip kisebb, mint egy fel rizsszem. Valoszinuleg megkeresese es kiszedese sok fajdalommal is jarna. Valahol ott van a bore alatt.

A mi kutyanknak a bore alatt is chip van :)