2011. január 21., péntek

Hóvihar újratöltve

And more snow

- Nézd, nem látszik a szomszéd ház a hótól!
- Csak párás az ablak.
Albak kinyit.
- Így sem látszik...

Szivesebben írnék bejegyzést, aminek nem Hóvihar újratöltve a címe, hanem mondjuk Pulyka újratöltve, de pulyka nincs, hó van. New Englandben kemények a telek, sok a hó, így nem meglepő, hogy egymást érik a havazások. A meteorológusok elképesztő leleménnyel újabbnál újabb jelzőket találnak ki a hóra. Kevésbé havas vidékeken ez egyszerű, egy évben havazik két napot, elsütnek öt-hat jelzőt és le van tudva a feladat.

Kevesebb, mint két hét alatt mi most csodáljuk a negyedik nagyobb hóvihart.
Hajnali kettőre várták a havat. A hókotrók vezetőit éjfélre berendelték és a hókotrókat stratégiai helyekre vezényelték. Egy órával a vihar előtt elkezdték olvasztófolyadékkal locsolni az úttestet. Aztán vártak. A gépkezelők forró kávét ittak termoszból és donutot ettek hozzá. Amikor a hóréteg elérte az öt centis vastagságot, elkezdték kotorni.

Azóta is kotorják.

And more snow

Az emberek reggel felkeltek, ásót ragadtak és elkezdték takarítani a járdát. (Aki nem takarítja le a járdát, büntetést fizet.) A járda után kiásták az autót, majd bementek a kamrába és mindenféle lomot hordtak ki az utcára és szépen megjelölték velük az általuk kiásott parkolóhelyet.

Bostonban és elővárosaiban csak engedéllyel lehet az utcán parkolni. Ha egy háznak nincs garázsa vagy kocsibeállója, akkor parkolóengedélyt kell kiváltani. Ezzel meghatározott zónában lehet állni.

A helyi szabályozás sok helyen lehetővé teszi, hogy a havazást követő 24, esetleg 48 órában az autósok a házuk előtt "lefoglalják" az általuk kiásott autónyi lyukat. A türelmi idő leteltével a szemetes szépen elhordja a "jeleket". De általában addigra a havat is eltakarítják.

Cambridge

4 megjegyzés:

Ziebi írta...

DE szép ez a kis utcácska. :)

Yoda gondolom nem rajong a hóért. Ott is sóznak?

NP írta...

hú de jó helyen jártatok, nagyon szép ez a Cambridge, szuperjók a fotók a flickr-en

ribizlifozelek írta...

Ziebi, nem mindig soval soznak:
http://ribizlifozelek.blogspot.com/2011/01/belvarosi-seta.html

Ziebi, Observer, ez egy 'tipikus' new englandi utca.

Unknown írta...

Engem is az utca látképe fogott meg! Nagyon kis helyes!

Én valahogy annyira megcsömörlöttem a hótól (pedig jóval kevesebb esett azért itt), hogy már ezen a télen nem szeretnék többet látni!!! Ha lehet! De a te téli képeidet nagyon szivesen nézegetem, igazán szépek!