2011. január 10., hétfő

Prospect Hill

Prospect Hill Park

Találtunk egy nagyon jó parkot - gyalog úgy nyolc percre lenne, de ez Amerika és nem nagyon lehet tőlünk gyalog eljutni a parkba. De kocsival két perc alatt odaérünk.

A park Waltham első közparkja.
A 19. század végén okos emberek kitalálták, hogy a fáradt városi embernek szüksége van parkokra. A modern trendek híre Walthamba is elért és a városi tanács úgy döntött, nekik is kell egy közpark. Gyorsan félretettek húszezer dollárt, hogy csináljanak belőle parkot.

Prospect Hill Park

Egyértelmű volt, hogy a Prospect Hill-t kell megvenni és parkká alakítani. A dombocska a környék legmagasabb csúcsa volt és még erdő is maradt rajta. A Prospect Hill három csúcsból áll. Az önkormányzat a pénz töredékéért megvette az egyik csúcsot. A polgármester ezután elkezdett arról beszélni, hogy sok lesz a parkból, azt a pénzt jobban is el lehetne költeni. Szerencsére a képviselőtestület egyes tagjainak elment az esze és apránként az egész hegyet megvetették a várossal. Aztán újabb felesleges költekezésbe verték magukat: parkot csináltattak a hegyből.

Prospect Hill Park

A park nagy lett és szép. Találtunk benne esőházat, tűzrakóhelyet és rengeteg ösvényt. A park kulturtáj, kicsit más mentalitás hozta létre, mint a utahi parkokat. Utahban a hegyek szélén elkezdődik egy ősvény és jó esetben vezet valahova. A rosszabban harminc kilométer után egyszerre vége van. Felesleges kiírásokkal nem fárasztják a vándort, az úgyis észreveszi, ha vége az útnak. Itt másként állnak a dolgokhoz. Kiírják, "Cserkészösvény, 144 méter hosszú, moderált sétaút". A moderált annyit jelent, hogy a lábunkat jobban fel kell emelni az átlagosnál.

Prospect Hill Park

Imádtuk a parkot.
Yoda lelkesen szaladgált a hóban, mi pedig megtaláltu a dombot uraló víztározókat. Yoda egyből megtámadta őket és rájuk fogta feromonágyuját.

Landed UFO

Rövid séta után felértünk a hegytetőre, a középső csúcshoz. A kisebbik csúcs a Kis Prospct, a középső a Prospect és a nagyobbik a Nagyprospect. Megérte felmászni, láttuk a Cambridge víztározót.

Cambridge Reservoir

A legjobban a hegytetőn meredező rozsdás UFO tetszett.
El is határoztuk, legközelebb megnézzük a másik két hegycsúcsot is és akkor megint körbejárjuk a vasdarabokat.
Az igazsághoz tartozik, hogy Yoda nemcsak "járta" őket.

Orthanc

2 megjegyzés:

NP írta...

szép és nagy ez a park!

szása írta...

ahol én laktam moszkvában gyerekkoromban, a lenyinszkij proszpekten (lenin sugárút), ott is volt sok szép park, mókusokkal!!!!