2011. január 27., csütörtök

Megtelt

Snowcar

Boston megtelt.
Nincs hova tenni a havat.

A tegnapi 15 centi hó mindent beborított. Több más amerikás blogon olvastam kommentekben, hogy mit fosnak ezek az amerikaiak egy kis hótól.

Bostonban nem meglepő, hogy havazik. New England hideg hely. A Boston Globe-ban olvastam, hogy parkolóóráknak csak a teteje látszik ki a hóból és a rutinosabb helybeliek síbotokra támaszkodva közelítik meg a parkolóórákat és úgy dobálják be a pénzt.

Snowcar

A járdák mellett - már ahol még van szabad járda - több méteres hókupacok emelkednek. Egyre nehezebb kikanyarodni a sarkokon, mert nem látni a forgalmat.

Cambridge

Az éjjeli havazást követő hófúvás még jobban beterítette az autókat a parkolóban. Reggel rutinusan kaptam fel a hólapátot és szereltem össze a nyuszibulldózert. A fenti képen látható (azaz nem látható) autó gazdája hólapáttal szedte le a kocsiról a havat és - gondolom én - a fényzést.

A hóviharnak és hófúvásnak kora reggelre lett vége, az utak délelőtt mind járhatóak voltak. Mi csak délután mozdultunk ki, hogy elmenjünk a közeli parkba Yodával havat sárgítani.

Amikor odaértünk, az erdőből egy síelő kanyarodott ki. Egyébként üres volt a parkoló. Az erdő is. A mókusok a odujukban rágcsálták készleteiket, mi pedig tanácstalanul álltunk Yodával az ösvény elején. Az utat ismét jókora hó borította.

Trail

Én könnyedén gázoltam a hóban, Yodának azonban nem sok kedve volt a hasig érő fehérségben úszni. A Mester még megpróbált ráközelíteni egy leselkedő mókusra, de csak annyit ért el, hogy a környék mókuspopulációja azon szórakozott, hogy szedem ki Yodát egy hóbuckából.

Squirrel

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Mókuuuuuuus :):)

aGinger írta...

Fel vagyok háborodva, nincs kép a Mesterről..!
:)