2011. január 30., vasárnap

Popeye lazaca - Lazac spenótágyon

Spinach

A piacon vettünk egy darab lazacot. A darab lazac három főétkezésre volt elegendő. Valószínűleg a kofa szimpatikusnak ítélt bennünket vagy félt Yodától mert 3.70-et kért a haldarabért.

A lazac sokatígérően pislogott ránk a konyhapultról.

Minimalista konyhánkban nem lehet csodákat tenni, ezért igyekszünk egyszerű dolgokat főzni. Bonyolultabbat nem is lehet. A pici helyen a főzés folyamatos mosogatást jelent, amint valamit használunk, azonnal el kell mosni, mert nincs hova tenni.

Elővettük a piacon vásárolt egyik bokor klorofilt. A spenótószsákból kivettünk egy derék adag levelet és alaposan megmostuk és gondosan leszárogattuk salátacentrifugában. Ennek ugyan sok értelme nem volt, de megszoktuk.

Pici vajon sok fokhagymával és kevés fehérborral megpároltuk a szalmakazalnyi növényt. Mikor fűcsomónyira összeesett, úgy ítéltük meg, hogy jó.

A lazacot beolajozott alufóliára fektettük, sóztuk, borsoztuk, fokhagymáztuk és jól megszórtuk rozmaringgal. Végül húsz percre 450 Fahrenheit fokra betettük a minisütőbe.

Nagyon finom volt és az alufóliát sem kellett elmosogatni.

Salmon

Lazac spenótágyon - hozzávalók

- négy búkezű marok spenót
- két szelet lazac
- 4 gerezd fokhagyma
- kevés fehérbor
- lazac
- rozmaring
- só, bors
- olivaolaj
- alufólia
- sütő
- konyha
- levegő
- gravitáció

1. Spenótot fokhagymával és kevés fehérborral megfonnyasztjuk.
2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, rozmaringozzuk és megolajozott alufóliára fektetjük. Húsz percre 450 Fahrenheit fokra betesszük a sütőbe. Megesszük.

3 megjegyzés:

NP írta...

...hm, ezt én is nagyon szeretném!

Ziebi írta...

Spenót nélkül is jó lehet?

ribizlifozelek írta...

Ziebi, persze!

Observer, egyetertek.