2011. január 10., hétfő

A kabáttalan emberek földje


Ethnic Man
Originally uploaded by ribizlifozelek

Rövid itteni tartózkodásunk alatt érdekes antopológiai megfigyeléseket tettünk.

Ez annyit tesz, hogy miközben belakjuk otthonunkat, ki-kilesünk az ablakon. (Yodánál a belakás annyit jelent, hogy beledörgölödzik az ágytakaróba.)

Ez egy szállodanegyed. Felettünk van egy Hyatt, alattunk egy Westin, mellettünk ugyanennek a cégnek egy másik szállodája. Arrébb áll egy Hilton és még ezen kívül is van még pár másik hotel a környéken. A megvizsgált populáció tehát meglehetősen nagy.

Megfigyeltük, hogy a legtöbb ember nem hord kabátot. Kosztüm vagy öltöny van rajtuk, de kabátot csak nagyon kevesen hordanak.

Az öltönyösök, kosztümösök öltözködése független az időjárástól. A hőmérséklet jóval fagypont alatt van, a szél erős. Az öltönyösök és a kosztümösök azonban csak öltönyt és kosztümöt és öltönyt hordanak, illetve, az olcsóbb szállodákban kicsi fekete táskát vesznek magukhoz.

A drágább szállodák környékén rajokban mozgó kosztümösök és öltönyösök gyakran még táskát sem hordanak. Beülnek autóikba és mennek fontos dolgaikat intézni.

Pár pillanat, amíg kijönnek a szállodából és beülnek autójukba, majd pár másodperc, amíg kiszállnak autójukból és beszaladnak abba az épületbe, ahova a kötelesség szólítja őket (munkahely, nem WC)..

Ruházatuk mutatja, őket olyan evilági szempontok, mint az időjárás, nem befolyásolják. Ők ilyen világi hívságok felett állnak, csakúgy, mint az Himalája csúcsai között egy szál köntösben meditáló papok.

Most már csak azt kell eldöntenem, azért sietnek, mert roppant fontos a munkájuk és egy pár másodperces késés romlásba döntheti a Földet, vagy mert félnek, hogy befagy a fenekük.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Szerintem utóbbi :D

Meg azért is nem vesznek kabátot szerintem, mert ha beülnek a finom meleg kocsiba, vagy bemennek az épületbe, rájuk izzad. És az nem mutat jól kosztümben :D

ribizlifozelek írta...

En az autoban hagynam a kabatot. Amiota egyszer -27 fokban kellett kereket cserelnem, inkabb cipeltetem a kabatot az autoval es remelem, nem art meg neki a tulsuly.