2011. április 20., szerda

Augeiasz kisszobája

Boxes

- Hova tegyem a szkennert?

- A kisszobába.

- Nem fér.

A kisszoba a lakás vendégszobája, ahol időnként - mint a neve is mutatja -, vendég lakik. Egy ideje azonban nincs vendég és a kisszoba lomtárrá degradálódott. A bostoni utazás előtt nem sok időnk volt rendet tartani, így apránként a kisszoba megtelt. Amikor hazajöttünk Bostonból, mindent bedobáltunk a kisszobába. Aztán eljött a pillanat, amikor kellett volna a füstölő a kisszobából.

Camerons Products Stainless Steel Stovetop Smoker

Kellett volna - de nem tudtam bemenni érte.
Neki kellett látni a kisszoba kitakarításának.

A felszabadító hadművelet első lépéseként ki kellett üríteni - és dobni -, az utazásból visszamaradt dobozokat. Rejtélyes könyvkupacok kerültek elő a dobozok mélyéből és még én is meglepődtem, mennyi mindent vásároltunk össze Bostonban. A következő dobozban nyalánkságok voltak: juharszirupok, egyenesen egy vermonti juharszirupfarmról. Meg kalamata olivabogyók a Trader Joe-ból.

A kiürült dobozok hamarosan mehettek a kukába, ám a tartalmukkal valamit kezdetni kellett. Ehhez fel kellett szabadítani a kisszobában a kamra-szekrényt. Az akció sikeres volt, így bejutottam, mint kommandós az ellenség főhadiszállására.

Mindent találtam benn az Életen kívül. Ennek nagyon örültem, főleg, amikor rábukkantam egy tízkilós, nyitott lisztezszsákra és pár különleges, kilós kiszerelésű lisztre. Jó ez a utahi klíma, hogy mindennapi kenyerünk alapanyagát nem változtatta rovartani közlönnyé.

Már csak pár lépés és eljutok a szoba közepére. Aztán talán, egy nap, valamikor elérek az ablakig is. Akkor majd lehet takarítani.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Hé, te mikor jártál a mi kisszobánkban? :D

NP írta...

...mostanában nem lehet nálatok vendégeskedni...