2008. február 25., hétfő

Tom, izé Ben & Jerry's

Ben & Jerry's

Miután vendégünk Northfieldben elüntette az öt liter gulyás utolsó cseppjeit, megdöbbenve emelte fel fejét gömbölyödő pocakjáról. Azt hitte rosszul hall:

- Kérsz haleledelt?

Gondolom, az enyhén pikáns lé hirtelen megmoccanhatott ott lenn.

- Haleledelt?

- Haleledelt.

Amint meglátta a haleledelt, felderült az arca. Somlóit szívesebben evett volna, de a haleledel se volt rossz.

A haleledelt ugyanis nem guppik eszik akváiumban, hanem emberek kiskanállal. A haleledel egy Ben & Jerry fagylalt. Azért haleledel, mert hal alakú csokidarabok vannak benne. A terméket igazából Phish Food-nak hívják, a Phish pedig egy vermonti rockbanda.

Ben & Jerry's

A Ben & Jerry egy klasszikus amerikai sikertörténet. Egyszer volt, hol nem volt, két hosszúhajú hippi, akik koncertre jártak, valószínűleg füveztek és tojtak mindenre. Harminchoz közeledve azonban már nem sok perspektívát láttak a tojásban, ezért elhatározták, csinálnak valamit. Először pékséget akartak nyitni, de ahhoz drága cuccok kellettek. Ezért levelezőn elvégezték a Pennsylvaniai Állami Egyetem Fagylaltkészítő tanfolyamát (nem vicc!) és vettek egy lerobbant benzinkutat Vermontban.

Ben & Jerry's

Az üzlet eleinte nem ment, de aztán beindult. Fagylaltot csináltak, csak valódi tejből és mindenből, ami épp volt a boltban. Fagyijaik ma is valódi tejből készülnek. Ráadásul műanyag doboz helyett teljesen lebomló környezetbarát papírba csomagolják a termékeiket. Amik nagyon finomak mind a 65-en; ennyi féle ízű fagylaltot készítenek a vermonti gyárban. (A már nem gyártott fagylaltok száma meghaladja a kétszázat.)

A termékek egy része csak a fagylaltozókban kapható, de így óriási a választék. Az egyik, amit ki szeretnék próbálni, az a Vermonty Python, ami kávélikőrfagylalt, csokoládéval és karamellel, csokitehénkékkel. A fagyi annyira finom, hogy ez volt az első fagylalt, amit az űrrepülőgép kijuttatott a kozmoszba. Nem csoda. Én is megéheztem, eszem is egy keveset. Szerintem Yoda is jön stírölni a halakat.


Ben & Jerry's

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

kalóriatartalom?:))

ribizlifozelek írta...

Szerintem ne firtassuk...