2008. május 28., szerda

Grooming


After grooming
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yodát előjegyeztük a (kutya)kozmetikushoz. Az utazás előtt hozzák már rendbe. Mossák ki, vágják le a szőrét (hadd legyenek a családban többségben azok, akik fodrászhoz járnak), metéljék le a karmait, nyomják ki a bűzmirigyét, takarítsák ki a fülét (hátha meghallja, amit mondunk neki).
A kozmetika előtti napon hajnali 6-ig irkáltunk, dolgoztunk. A madárkák békésen csiripeltek, a nap kisütött, mi meg mentünk aludni.
7:50-kor arra ébredtünk, hogy Yoda hány.
A kutyák általában sokkal kisebb ügyet csinálnak a hányásból, mint a gazdáik.
Mi az események láttán megrémülünk, rosszul leszünk, mentjük a bútort. A szolidárisabb gazdik szolidárisak kedvencükkel és utánozzák őket.
Mi szó nélkül takarítottunk és aludtunk tovább.
Yoda ezzel azonban megmenekült a groomingtól. Mert hát ők nem nyírnak esetleg beteg kutyát. Úgy is lehet nézni a dolgot, hogy Yoda hányt nekünk 50 dollárt.
Az utazás előtt azonban csak ki kell takarítani a kutyát. Fogtuk hát Yodát és elkezdtük egy új kisollóval kezdtük levagdosni a szőrét (később rájöttem, hogy ez az a kisolló, amire mindig is vágytam: ezzel lehet a legprecízebben szakállt trimmelni). Sose gondoltam volna magamról, hogy egy kutya intim testrészein fogom a szőrt fazonírozni.
Miután minden megtelt nagyjából fél köbméternyi apró, puha-pihe fekete szőrrel, megmostuk a kutya fogát. Kitakarítottuk a fülét. Kiszedtük a csipát a szeméből, majd megfürdettük. Mire mindennek vége volt, Yoda ragyogott a tisztaságtól és intenzív levendulaszagot árasztott. Annyira tiszta lett, hogy még én is kedvet kaptam a borotválkozáshoz.

Nincsenek megjegyzések: