2008. május 24., szombat

A garázs széle


Seoul
Originally uploaded by ribizlifozelek

Minden lakás lassan, lassan lomtárrá alakul. Az ember körül felgyülemlenek apróságok, régi kacatok, valamikor értékes holmik. Ezek halmozódnak, gyülekeznek és apránként elfoglalják a lakást. Leselkednek a fiókokból, dobozokból és egyre nagyobb felületen gyűjtik össze a port.
Nálunk lomtalanítanak.
Amerikában pedig garage sale-t, garázsvásárt tartanak. Kihordják a sok-sok holmit a garázsba vagy az udvarba és lehet turkálni. Az árak nagyon alacsonyak, az a cél, hogy a cuccok minnél előbb eltünjenek.
Gyakran valódi kacatokat kínálnak fillérekért, amiket az ember megvesz, betesz egy zugba, fél év múlva rájön, mekkora ökörséget csinált, aztán rendez ő is egy kirakodóvásárt a garázs szélén. Sokszor viszont tényleg jó cuccok bukkannak fel. A Craigslisten láttunk egy sokat ígérő garázsszélt. Nem is volt messze, alig húsz kilométert kellett autózni.egy klasszikus amerikai kertvárosba.

Northfield

Hamar megtaláltuk a vásárt. Valóban nem háztartási hulladékot árultak. Volt egy csomó elavult számítógépes cucc, de jó részük még használható volt. Találtunk Ethernet elosztót (1 dollár), méteres USB kábelt (25 cent), USB elosztót (1 dollár), sok-sok könyvet (25 cent / db). A tévét már elvitték, csakúgy, mint a hűtődobozokat, de azért elégedettek voltunk. Tényleg jó dolgokat vettünk és jó áron.
Volt persze pár ipari régiség és érdekesség is. Az egyik sarokban működőképes oszcillószkóp bújt meg. Egy kosárban halomban állt a 64 megás memória meg a 128 megás merevlemez.
A háziak is elégedettek voltak,, egész sok érdeklődő volt, ők a konyhai cuccokat nézegették. Yoda a háziak hatalmas, békés labradorjával haverkodott.
Mikorra mindannyian kibámészkodtuk magunkat, kifizettük kincseinket és hazaindultunk. Mindenki jól járt. Ami meg nem kell, majd eladjuk a yard szélén.

Nincsenek megjegyzések: