2008. május 22., csütörtök

Van egy kicsi házikó


South Temple
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pár napja voltunk vendégségben az Avenuesen. A vendégség jó volt, az étel finom, a társaság jó. Ami viszont engem igazán meglepett, az a ház volt.
Az utcáról egyszerű, régi kicsi háznak látszott. Előtte két, jo hatvanéves gesztenyefa nőtt és dús pázsit zöldellett. Keskeny ösvény vezetett át a gyepen a tornácra. Nyikorgó gerendákra léptünk, majd kopogtunk az ajtón.
Pici előtérbe jutottunk, előttünk másfél méterre egy fal emelkedett, balra pedig egy hatalmas tér nyílt. Ez volt a nappali. Nyolc méter magas volt és felfele nyitott a tetőig. A teret pár oszlop osztotta ketté, az oszlopok mögött, már normális belmagassággal, kezdődött az ebédlő, amit egybe lehetett nyitni a konyhával. A konyha egyébként nem volt sokkal kisebb, mint a mostani lakásunk. A konyha közepén táncteremnyi hely volt, amit egy gigászi, U-alakú pult fogott körbe.
A nappali-ebédlő-konyha komplexumból folyosó vezetett a hálóba. Ebből nyílt a nagyobbik fürdőszoba zuhannyal, hidromasszázs káddal.
A hálószobából közvelenül ki lehetett jutni a teraszra és hátsó kertbe. Itt a világtól elzártan lehetett szürcsölni a reggeli kávét.
A fő hálószoba mellett volt a tévészoba és egy kisebb fürdőszoba. Az emeleten volt még egy vendégszoba, egy szoba, egy kisebb fürdőszoba és egy hatalmas dolgozószoba, aminek erkélye a nappalira nézett. Egy zugban kis teakonyha bújt meg.
A pince kihasználatlan volt. Három üres, egyenként két-két pingpongasztal befogadására alkalmas nagyobb helyiség volt itt, meg még pár kisebb és a kazán.
A bérlő mindent büszkén megmutatott. Elmondta, hogy az egész házért havi alig több, mint 2000 dollárt fizet. Egy valamit nem mertünk megkérdezni: mennyi a rezsi.

(A fénykép illusztráció.)

Nincsenek megjegyzések: