2008. május 7., szerda

Még pár szó az Asusról


Tired of work
Originally uploaded by ribizlifozelek

Termászetesen ezt a posztot is az Asuson pötyögöm. Nagyon jó gép. Arra jó, hogy az ember utazgasson vele, Dolgozzon rajta. Rákapcsoljon egy monitort és egy klaviatúrát és otthon is dolgozzon.
A kezem kisebb, mint King Kongé. Ezért a gombokat is eltalálom. Egy beidegződés miatt a jobb SHIFTet néha nem találom el és összeverem a felfele mutató nyillal.
Fórumokban, kritikákban olvastam, hogy a gép hangosan zümmög. Elvittem kedvenc könyvtáramba, hogy kipróbáljam a WIFIt. Nem volt zavaró a zümmögés. Picit valamit hallani a háttérből, de nem fognak baltás tmegek támadni az Asus használójára miatta.
Azt is mondják, hogy melegszik. Tojást lehet rajta sütni. Ha valaki ezek után Asust visz magával a dzsungelbe és tojást akar sütni rajta, akkor éhen fog halni. Vagy megszokja a nyers tojást. Ez a gép négy órája megy folyamatosan, a combomon van. Jelenleg semmilyen tojásra nem jelent veszélyt.
Az akku a wifi használata közben picit több, mint két órát bir. Egyébként majdnem négyet.
Az is igaz, hogy nagynéha fejest kell ugarni a fórumokba, ha az ember valami különlegeset szeretne vele csinálni. A linux oprendszerre ugyanaz igaz, mint a Windowsra: ha probléma van vele, a fórumokat kell böngészni. A felhasználók egyike csak tudja az igazat. A nehézség a jó megoldást kitaláló felhasználó megtalálása kiválasztása jelenti a rengeteg rossz megoldást kiötlő közül.
A rendszer stabil. Egyszer sikerült lefagyasztani.
A gép jó. Olyan, mint pár éve volt a csúcstechnológia. Kicsi. Hordozható. Kezelhető. Csak doom-ot ne akarjunk rajta játszani.

Nincsenek megjegyzések: