Somloi
Originally uploaded by ribizlifozelek
Óriási lakomával vártak minket az Avenues-en. Előételnek salátát kaptunk, valami csodálatos öntettel. Miként a házigazda elmondta, nagyon egyszerű ilyen öntetet csinálni. Teljesen egyetértettünk vele. Az ember csinál 2-300 ilyen öntetet és utána már behunyt szemmel is megy.
A salátához finom - valódi - kenyeret kaptunk és libamájat. A libamájon meglepődtem. Nem mert drága, hanem mert sok bolt nem tartja: szegény libákat megtömik - felkiáltással. Mi a fejünket tömtük a finomsággal. Nagyon jó volt.
Főételnek egy kis röfi hullott az asztalra, látványosan színes sültpaprikával, rizzsel. Jó volt. Nem annyira, mint a liba mája, de meg lehetett enni. Meg is ettük.
A desszertet mi adtuk a vacsorához. Másfél gallon gyorsított somlóit csináltunk. Receptünk láttán az összes nemes somlóikészítő a halbelező késébe dőlt volna. Nem vacakoltunk napokon át készülő krémekkel, rafinált tortalapokkal. Gyorsan sülő piskótát vettünk, meg kétféle pudingot. A magyar vendéglátóipar hagyományait követtük, na.
Ennek ellenére nagyon finom volt. Csak sajnos kevés volt a másfél gallon.
2 megjegyzés:
Kérjük szépen a pontos receptet :)
Örömmel :)
Megjegyzés küldése