2008. június 2., hétfő

Hunglish - Kultursokk I


'Watch your step' in Hunglish
Originally uploaded by ribizlifozelek

Par honapig Magyarorszagon leszek. Ez alatt az ido alatt Utah helyett arrol irok, milyen itthon. Mi tetszik es mi nem. Mi lepett meg es mi nem. Tudom, Kelet-Europa alapszabalya, semmin sem szabad meglepodni, es mindent el kell fogadni ugy, ahogy az Uristen megteremtette es/vagy a Turul kitojta, de akkor is fenn szeretnem tartani magamnak a morgashoz valo jogot.

A minap a Kalvin teri Mercure Korona szalloban volt dolgom. (Nem a WC-t hasznaltam.) Az elso emeleti vendeglobol felefe pillantottam meg egy figyelemfelhivo tablat.

Csodalkoztam. Nem azon, hogy valaki, aki nem tud angolul, tablakat ir angolul. Mar azt is megszoktam, hogy felnott emberek elhiszik, hogy kepesek nyelvtudas nelkul dolgokat leforditani:

F1 "Free rooms"

De konyorgom, a Korona egy 4*-os szalloda. Nem tudom elhinni, hogy senki se tudjon ott angolul, senkinek se szurjon szemet, hogy ezt nem igy mondjak, hogy senki se emlitse meg a recepciosnak, hogy ize, ez igy rossz. Vagy muris. Vagy fura.

Ennek ellenkezojebe sem merek belegondolni: hogy szoltak. Hogy emlitettek. Csak nem csinalnak semmit. Jo ez igy, az emberek ugyis megertik...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

tényleg itthon vagy?? tök jó:))

ribizlifozelek írta...

Igen, most par honapig itthon vagyunk :)