2008. június 27., péntek

Yoda allergiás


Yoda and the Tiger
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda bal hátsó lábáról kis foltban eltünt a szőr. Rémisztő, ha egy szőrös lény nem a megfelelő helyeken kopaszodik. Mi is azonnal mentünk a dokihoz.
Szerencsére az utca végén Kispesten van is állatorvos. Persze, nem olyan, mint a jóságos dr. Petersen három fős személyzetével és két műtőjével, raktáraival.
Egy régi üzlethelyiség két szobácskájából az egyiket váróvá, a másikat rendelővé alakitották. A rendelőben lehetett operálni, állatot vizsgálni, adminisztrálni és kávét főzni, meg ebédet melegiteni a mikróban.
Nem kellett bejelentkezni sem.
Szerencsésen pont akkor érkeztünk, amikor az előző páciens távozott. Hetven kilo izom törekedett kifele a rendelőből, hatalmas, ebihalnevelésre alkalmas nyáltócsákat hagyva maga után.
Elmondtuk a tüneteket, mire a doki megnézte a kutyát. Yodának Jedi érzékei már megsúgták, baj van, a kutya a nyakamba mászott és átölelt két mancsával. Ekkor a doki egy csomag wécépapirból letépett egy darabot, majd se szó, se beszéd, kinyomta a kutya bűzmirigyét.
Fél éve takaritotta ki a kozmetikus. Indulás előtt mentünk volna megint, de Yoda inkább beteg lett, csak ne kelljen elmennie a groomingra. Hát, volt mit kitakaritani.
Ezek után a doki elővett egy injekciós tűt, felszivott valami folyadékot.
- Mi az?
- Injekció.
Puff, már benn is volt.
Utóbb bőven elmagyarázta, mi volt ez, mi azért jobban szeretjük, ha előre megmondják, mi fog történni és miért. Szerencséje volt a dokinak, hogy Yodánál nem volt éppen lézerkard.
Kiderült, a kutya allergiás valamire.
Bármire allergiás lehet. Más a levegő (büdös). Más a viz. Más a bogyó. Mások a virágok. Mások a virágporok.
A szuritól valószinűleg helyrejön. Remélem, legközelebb nem áll bosszút a dokin. Bár a Jedik türelmesek. Persze, akkor is, ha bosszúról van szó...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

csak tudnám, hogy miért jöttök magyarországra, ha itt egyszer minden szar. :P

(feltételezem egyébként hogy petersen rendelője sem úgy nézne ki, ahogy, ha ott ennyi lenne a reálbér, és ha olyan "kedvesek és okosak" lennének az állattartók,mint itt.)

ribizlifozelek írta...

E,
tobb variacio van.
1./
szerintem nem is olyan szar :)
2./
Mazochistak vagyunk.
3./
Igazabol ebben a postban nem volt semmi negativ.
4/ A magyar doki nem volt olcsobb Petersennel. Volt par dolog, ami nem tetszett a dokiban, pl, hogy csinalja es nem kerdi, csinalhatja-e. Tudom, hogy sokkal jobban ert hozza, de Yoda az en felelossegem. Nekem kell donteni. Kulonosen, mert -megint negativ leszek-, a magyar (allat)orvos nem felel semmiert. Meghal a beteg/kutya, hat, ez van.

5./ Szerintem a legfontosabb: a penznek semmi koze ahhoz, hogy valaki kedvesen vegzi a dolgat, vagy sem. Ha valaki elvallal valamit, csinalja. A mosoly nem kerul semmibe.
:)

Névtelen írta...

Teljesen egyetertek ribizlivel!
Fozelek

Ziebi írta...

Szegény Yoda. Jobbulást neki. :)

ribizlifozelek írta...

Yoda koszoni, ma oldalassal es parizerrel kuralta magat. A tokfozelek is izlett neki. Bogyot nem akar enni.