2008. június 23., hétfő

Bankolunk


Hungarian National Bank
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pénteken mentünk bankba. Még indulás előtt kinéztük a fiókot és meglepődve konstatáltuk, 15:30-kor a bank zár.
Megnéztük a többi fiókot, azok is zártak 15:30-kor.
Nosztalgiával gondoltunk a Wells Fargos béna bankárokra. A Velsz Faragó kinyit reggel 8-kor és bezár 5-kor. De hatig még lehet autóból bankolni, a szolgáltatás teljeskörű. Szombaton a bank 9-től délután 2-ig van nyitva. Nyitva van szombaton. A bank. Persze csak Ámerikában, itt nem, Itt tessék odaérni 15:30-ra.
15:20-ra odaértünk. Fogadtak. Tényleg nagyon kedvesek és korrektek voltak. Intéztük az intéznivalót, majdnem 4-ig. Kellett egy bankkártya is. 3500 Ft évente. Most nem akarok azzal jönni, hogy a Chase bank 100 dollárt adott azért, amiért nyitottunk nála számlát. Persze, emellett még kaptunk két kártyát, két csekkfüzetet és egy ingyenes számlacsomagot.
Tudom, Magyarországon csökken a bankszektor nyeresége. Remélem, az ügyfelekből -belőlünk- szerzett nyeresége tovább csökken, a befektetésből származó meg nő. Azt is remélem, hogy ebből a nyereségből futja arra is, hogy esetleg kicsit tovább legyenek nyitva. Nagy kérés, tudom és tudom, óriási kiszúrás az alkalmazottakkal. Bevallom azonban, amikor rohanok, hogy 15:30-ra beessek a bankba, nem tudom sajnálni őket.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

KET szamlat adott a Chase...
Plusz befekteteskezelo, ha akarjuk :)

ribizlifozelek írta...

Akkor meg inkabb...

Emese írta...

A plazakban egyes bankfiókok szombaton is nyitva vannak (pl. Erste).

Vannak itt is bankok ingyenes szamlavezetessel, elso evben dijmentes kartyaval.

Csak meg kell nezni hova megy az ember :)

ribizlifozelek írta...

Emese,

a szamla regi. Vezetese ingyenes, viszont mert regi, nincs ingyenes kartya. A banknak (Rafi) negy fiokjanal ellenoriztem a nyitvatartast. Statisztikai alapon gondoltam, mashol is zarva vannak szombaton.

Az ERTSE-bol ugy 6 jottem el, amikor kitalaltak, hogy van naluk adossagom, pedig csak szamlam volt. Mivel nagyon nem voltak kedvesek, elvaltak utjaink, megszuntettem a szamlat, amit elfelejtettek iktatni, aztan elkezdtek keresni a szamla miatt. Meg egyszer be kellett mennem. Akkor talan meg csak a 20. sz. vegen jartunk, ezert nem lehetett emilben elintezni a dolgokat.
Bemutattam a papirt, hogy megszuntettem a szamlamat naluk egy eve, erre kegyeskedtek torolni a rendszerbol.
Elnezest nem kertek.

Azota nem szeretem oket.