2007. december 6., csütörtök

Jenkem 1

Az egész úgy kezdődött, hogy elolvastam valami online cikket. Elolvastam és kijelentettem, ilyen állat márpedig nincs. Aztán mégis rákerestem a kulcsszóra, elő is került pár találat, ami tovább erősítette meggyőződésemet, az emberiség hülye, mert mindent kipróbál és mindent elhisz

Jobban utánaolvastam és kiderült a dolog részben igaz is. Ettől persz nem javult véleményem az emberiségről. Sőt.

Egy új, olcsó kábítószerről van szó: kell hozzá egy műanyag üveg, egy kis emberi kaki és egy kis pisi. A kakit bele kell tenni az üvegbe, le kell pisilni és kitenni a napra. Két-három hét után halucinogén (bél?)gáz fejlődik belőle, amit a delikvens letüdőz, aztán röpül és jól érzi magát. Igaz, az anyag íze pár napig a szájában marad.

Szóval az alapanyag abszolút olcsó, házilag előállítható (kivéve a szorult helyzetben levőket) és csak napsütés kell hozzá (izlandiak hátrányban). A drogot szomáliai és egyéb afrikai országokban élő utcagyerekek készítik, használják.A hírek szerint szennyvízből, úgy látszik valamiért jobb hozott anyagból dolgozni, a saját nem tökéletes.

Eddig a dolog igaz része. (Te jó ég!)

(Én még mindig reménykedem benne, hogy ez is átverés, de úgy tűnik, nem az. Szar ügy.)

A dolognak az átverés (hoax) része annyi, hogy egy aggódó – és paranoiás – szülő olvasott egy hamis jenkem-szipuzós történetet a neten. Ebben egy amerikai tinédzser mondja el, mennyire be lett lőve ettől és, hogy ez milyen jó. (Még olvastam az eredeti hoaxot, azóta ez eltünt erről az oldaról.) A szülő megrémült és – gondolom elkezdte figyelni a családi vécék anyagforgalmát.

Írt is egy jelentést a rendőröknek.A rendőrök meg itt is olyanok mint máshol, udvariasak voltak, írtak egy jelentést, miszerint a szó szerint szarér, hugyért kapható drog népszerű az amerikai ijúság körében. A jelentés bizalmas volt, ezért mindenki tudodtt róla. A hírt kiszagolta a média és, az újságírók márcsak ilyenek, kételkedésnélkül, de joggal szörnyülködve megkongatta a vészharangot.

Kiderült, természetesen, nem szagolják (eszik??) olyan forrón a kását, de addigra már az ABC és a FOX is lehozta a hírt, veszélyben az ifjúság.

A sok újságíró abba nem gondolt bele, hogy ha a jenkem amerikai terjedése igaz lenne, az igazából a kábítószermaffiák részleges halálához vezetne: sok felhasználónem fizetne az anyagért, ha azt saját maga is megtermelheti. (Beszarás!)

Nincsenek megjegyzések: