2009. március 12., csütörtök

UFO a hegyen


Salt Lake Valley
Originally uploaded by ribizlifozelek

Többször végignéztem Google Earthfel a város környékét. Volt pár érdekes hely, ahova így jutottunk el.

A Red Butte felett az egyik csúcson többször is alaposan megnéztem egy furcsa kört. Úgy nézett ki, mint egy elásott UFO.


View Larger Map

Persze UFO a városban is van elég, teljesen valószínűtlen, hogy egy másik itt ásta volna el magát. Inkább földalatti víztározóra, óriási tűzrakóhelyre vagy egy kerek építmény alapjára tippeltünk.

Huntsman Center

Ma megtaláltuk Yodával az rejtélyes kört. A kerestük az túlzás - elindultunk a Red Buttéból felfele és egy dombtetőn megláttunk egy napelemet. Teljesen valószínűtlen látvány volt, a környéken nem volt semmi, még ösvény is alig. Gondoltuk Yodával, megnézzük.

Ez nem volt annyira egyszerű, mert ahogy mentünk felfele, a keresett domb mindig eltűnt egy másik mögött, de aztán torony (napelem) iránt felértünk a mellette levő dombra. Innen látszott az a földút is, ami a napelemekhez vezetett fel.

Felmentünk és megláttuk a víztározót.

Red Butte

Innen leereszkedtünk a másik oldalon levő völgybe. Yoda ugyan morgott, hogy ismeri ő ezt a leereszkedést, először könnyű, aztán tüskebozót vagy függőleges sziklafal lesz belőle, de meggyőztem.

Aztán meredek kanyon, meg tüskés bozót lett belőle.

Salt Lake Valley

Ennek ellenére egész jól leértünk. Egy helyen volt kényelmetlenebb menni: a víztározó túlfolyója pont a sziklákra csöpögött és ott meglehetősen jeges lett a szurdok alja.

Azért leértünk és örültünk, amikor megláttuk az egyetem épületeit.

University of Utah

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

CSudaszépek voltak ma is a hegyek :)majd fényképezd őket szorgalmasan, hiányozni fognak :)

Névtelen írta...

Ugye ez egy föld alatti víztározó? Úgy néztük, hogy kb. 30 méter átmérőjű lehet; a két oldalon pedig egy-egy szellőző (túlfolyó?) cső. Rá lehet menni? A fényképen és a térképen is mintha keréknyomok is lennének. Mennyire voltatok közel hozzá?

Csori írta...

Hogy milyen kalandokra ra nem vesz teged Yoda ...