2008. december 30., kedd

Hol a fenében van Matt?


Hip-hop dancers
Originally uploaded by ribizlifozelek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy connecticuti fiú. A fiút Mattnak hívták. Matt Ausztráliában élt, videójátékokat csinált és jólérezte magát. Aztán egy napon rájött, hogy elege van a videójátékok készítéséből. Felmondott és elment világgá.

Valahol Ázsia közepén azt mondta neki egy haverja:
- Táncolj egy kicsit és felveszlek.

Mattról tudni kell, hogy egy táncot tud ropni, azt is elég érdekesen. De azért elropta a táncot párszor, a haver meg mindig felvette. Ebből csináltak egy videót, feltették a Youtube-ra és elfelejtették.

Az emberek meg nézték a videót és tetszett nekik. Egy rágógumigyártó cég kreatívjai is belebotlottak (mi mást csinálhatna egy kreatív munkaidőben? Youtube-ot néz.) Nekik is tetszett és megkeresték Mattet:

- Te Matt, nem akarsz elmenni még egy utazásra?
- Fizetitek?
- Igen.

Az ötlet határozottan jónak tűnt.

A reklámemberek jófejek voltak. Mattnak nem kellett semmi mást csinálnia, mint eddig. Elment egy csomó fura helyre, letette a kis állványát, rátette a kis kameráját, táncolt egyet és továbbutazott. Matt 2006-ban hat hónapott utazott a rágógumisok pénzén. Eljutott a létező összes kontinensre és 39 országba. Csinált még egy videót, amit szintén feltett a Youtube-ra. Ezt még több ember látta.

Nem tudom, rágtak-e ettől többet, de tetszett nekik.

2007-ben Matt már kicsit unta magát otthon és megint elment a rágógumisokhoz. Azt mondta, még utazna egy kicsit és most nem egyedül táncolna, hanem helybeliekkel. A rágógumisoknak ez az ötlet is tetszett. Adtak Mattnek egy csomó rágógumit és pénzt, Matt pedig elindult és tizennyolc hónap és negyvenkét ország után megcsinálta következő videóját.

Ezt láttam meg egyszer véletlenül a Youtube-on. Nekem is nagyon tetszett.



A világ és az élet szép.

2 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Mattet ismerjük és szeretjük :) Jókedvet csinál :)

És az egyik mormon barátunk ismeri :)

ribizlifozelek írta...

Szemelyesen?
Jo fej fickonak tunik.