2008. december 26., péntek

Tatárböfszték bölényből


Cold bison steak
Originally uploaded by ribizlifozelek

Fél szemmel egy dokumentumfilmet néztünk az etióp sziklatemplomokról. Csak az tünt fel, hogy a helyi kalauzt Wildmannek, azaz Vadembernek hívja a stáb. Először felháborodtunk de aztán rájöttunk, ez a fickó valódi neve. Ennek kapcsán eszünkbe jutott egy másik sztori, amit Mauricio mesélt egy állásinterjúról.

Az állásra egy afroamerikai is pályázott és be is került az utolsó körbe. Az interjú része volt egy ebéd is a jövendő kollégákkal. Mindenki rendelt, a pályázó a vendéglőben tatárbeefsteaket kért. Amikor meglátta, hogy a hús nyers, nagyon meglepődött és felháborodott. Még sosem evett ilyet és azt hitte, azért nem főzték meg neki a húst, mert fekete. (Tanulság: ne állásinterjún próbálj ki mindenféle újdonságot.)

Ennek kapcsán eszünkbe jutott, hogy nagyon rég ettünk tatárbeefsteaket. Beszéltünk róla, beszéltünk és szóba került, hogy tenni is kellene valamit az ügy érdekében. Hogy fokozzuk az élvezeteket, nem marhahúsból készítettük a finomságot, hanem helyi specialitásból bölényből.

Council

A boltban vettünk fél kiló bölényt, kikevertük és felfaltuk.

Finom volt és nyers.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

izé...ez biztos jó ötlet volt?:)))

ribizlifozelek írta...

Meg mindig elunk. Pedig azota ettunk meg egy bolenyt.

v írta...

jaj, nem biztos h joizuen jol tudnek lakni nyers hussal... megkostolni oke, mint pl a kolbasz hust + a fasirthust, de jollakni vele, csak ha fustolt mint a kolbasz...

ribizlifozelek írta...

Nagyon laktato. Es meg mindig elunk!