2008. december 31., szerda

Bajnokok reggelije - és ebédje, meg vacsorája


Sausage and egg leek casserole
Originally uploaded by ribizlifozelek

Ezt az ételt igazából kolbászos pórénak kellene hívni, de mivel nagyon tartalmas lett és elképesztően nagy adag készült belőle, inkább másik nevet kerestünk. Azért is, mert a kolbászos póré nagyon pórias.

A hozzávalók felsorolásánál gyanút kellett volna fognunk: két csésze felkarikázott póréhagyma, bors, só, cayenne bors, egy csésze cheddar sajt, egy csésze mozarella sajt, egy szál kolbász, fél csésze tej, negyed csésze tejszín, paprika, fél rúd franciakenyér és hat tojás.

Ilyesmit ehetnek a súlyemelők.

Mi is megpróbáltuk, a póréhagymákat megpároltuk olajon, borst, sót, paprikát és kaján borsot, majd egy felkarikázott kolbászt szórtunk rá. 8 percet főztük még együtt, aztán félretettük.

Sausage and egg leek casserole

Összekevertük a hat tojást, negyed pohár tejszínt, egy kis kajánt, borst, sót és tejet, majd kenyérdarabokkal kibéleltük a vele egy nagy edény alját. Ráborítottuk a bögre cheddart, majd rá kolbászos pórét, erre meg a tojásos trutyi, a legtetejére pedig a borssal és csípós pirospaprikával összekevert mozarella került.

A súlya miatt alig mozdítható edényt éjszakára betettük a hűtőbe, majd 375F fokon 45 percet melengettük, majd még 12 percre visszatettük. Tíz percet hagytuk állni, majd tálaltuk.

A felét, de az is sok volt, pedig messzire mentünk kirándulni. A másik feléből megebédeltünk. Aztán csak pihegtünk és pihegtünk.

Sausage and egg leek casserole

3 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Most én írom azt hogy megéheztem. Majd este eszek valamit :D

v írta...

Ez a kaja igen jol hangzik, nekem is kene mar fozni vmit... nyami.

ribizlifozelek írta...

Finom volt es tartalmas. Telen pont ez kell a kopogo minuszokkal es a meteres hoval.