2008. december 1., hétfő

Articsókás mártás


DSCF1088
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mivel ezt a finomságot nem fotóztuk le, hanem idő előtt megettük, egy (arti)csókához egyáltalán nem hasonló madár képét kapcsolom hozzá.

Eleinte valódi articsókát akartunk használni. Meghámoztuk a gyíklábszerű növényt, sóztuk, borsoztuk és feltettük forrni, hogy megpuhuljon. Bésésen forrt magában két órán át. Puhulni nem akart. Valahogy egyre szívósabb lett és egyre újabb tüskék bukkantak belőle elő. Újabb fél óra multán Artie csókáját beletömtük a patkányba és a szomszédos boltban vettünk pár valódi konzervet. Így már sikerült megcsinálni a krémet.

Kétharmad pohár parmezánsajtot összekevertünk ugyanennyi majonézzel, egyharmad pohár folyékony tejszínnel, két kanál apróra vágott újhagymával és egy kanálka borssal. Mire mindez összekeveredett, a sütő is 325 F fokos lett. 25 percig hagytuk a dolgokt összeérni egy kivajazott jénaiban. A kész masszába kenyeret és kekszet mártogattunk.

Nagyon ízletes volt és még tollas csóka sem volt benne.

Nincsenek megjegyzések: