2008. december 23., kedd

Karácsonyi díszek


Ring
Originally uploaded by ribizlifozelek

Közeledik a karácsony, ezért a hosszú téli estéket karácsonyfadísz-készítéssel ütjük agyon.

Nagyon idilli. Békésen ülögélünk a nappaliban a heverőn. Kinn szakad a hó, a szélrohamok meg-meglökik a házat. Egy egy szélroham után a falra szerelt szőnyegek meg-meglebbennek a süvítő légáramtól. Kinn kavarog a hó. Az abkakban meghitten világít a karácsonyi üveggömb és a tavaly ajándékba kapott nyelvész fenyő. Yoda összegömbölyödik az ágy sarkában, miközben pont mellette kellemesen duruzsol a villanykályha.

DSCF3613
Mi pedig karácsonyfadíszeket csinálunk. Gyöngyöket fűzünk fel damilra, szép gyűrűket, nyolcasokat hajtogatunk belőlük. Talán csak a Mennyből az Angyal hiányzik ahhoz, hogy tökéletes, globalizáció-ellenes, konzervatív reklámfilm legyünk. Van sok klasszikus műanyag díszünk is, nézegettük a rémségek óriási boltját az Amazonon, de most díszeket gyártunk.

Kis szőrös műanyagokból absztrakt ábrákat hajtogatunk. Előszedjük a még Minnesotából hozott tobozokat is. Fonálon narancsot, citromot szárítunk.

Infinity

Minden békés, nyugod, közeleg az ünnep, a hűtőben pedig csendben melegszik egy kacsa. Ideje elővenni takaros, meghitt, környezetbarát (?) kínai PVC fenyőnket is.

DSCF3604

4 megjegyzés:

Ziebi írta...

A szárított citrom engem is érdekelne :) Hogy csináltátok? :)

És boldog karácsonyt :)

aGinger írta...

Gondolom szeletelve, radiátor felett kiszárítva...vagy nem? Mindenestre csatlakozom az előttem szólóhoz, igen boldog, és vidám, stresszmentes karácsonyt kívánok!

ribizlifozelek írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ribizlifozelek írta...

aGinger, majdnem. Annyir szaraz a levego, hogy csak felfuztuk cernara es fellogattuk.