2008. december 10., szerda

Gnocchi


Gnocchi
Originally uploaded by ribizlifozelek

Fel kellett dobni valamivel a pulykát, a madár ugyanis már egy kicsit kezdett egyhangú lenni.

Fogtunk egy kilo (helyi nyelven két font) édesburgonyát és betettük 425 F-ra a sütőbe 51 percre. A burgonyákat összetörtük, fahéjat, 2/3 cup rikottát és sót, borst, lisztet kevertünk hozzá, majd kicsi labdacsokat csináltunk belőle.

Gnocchi

Valami ősi szokás azt diktálta, hogy a pogácsákat megjelőljük villával. A megbillogozott 2x2 centis gnocchi-kat lobogó vizbe hajítottuk, majd lehalásztuk.

A lot of gnocchi

A lehalászott gniocchikat, forró, zsályalevelekkel ;s fahéjjel ízesített és juharsziruppal felöntött vajban kisütöttük.

Innen egyenes út vezetett az asztalhoz és a pulykához. Hogy jobban fogyjanak a maradékok, még egy kis tölteléket is hozzátettünk.

Sweet potato gnocchi, stuffing and turkey

3 megjegyzés:

Peter Barabas írta...

Nade juharszirup? :)

ribizlifozelek írta...

Nagyon erdekes ize lesz tole!

Névtelen írta...

Es igy szol a recept.