2008. december 16., kedd

Téliesítjük Yodát


Prepared for winter
Originally uploaded by ribizlifozelek

Megjött a tél. Fenn a hegyen már szinte hónapok óta lehet síelni, itt lenn a városban azonban csak egyszer havazott egy kicsit. Hát, ennek vége. Napok óta szakad a hó.

Szerencsére egy része szublimál, de azért így is emberes mennyiség gyűlt össze mindenütt. A sok hó ellen sóval küzdenek. Só meg van bőven.

Salt flats

Yoda, akire a hidegebb estéken az atomkabátot adjuk rá, nem szereti a sót, érzékeny kis tappancsait marja a NaCl. Kénytelenek voltunk a kevésbé rossz megoldáshoz, a kutyazoknihoz fordulni.

Séta előtt a Mester meglátja a zoknit. Finom, oldalazó mozgással, észrevétlenül halad menedéke felé, majd az utolsó pillanatban gyors sprinttel tűnik el az asztal alatt. És pislog kifele.

Ha sikerül rábeszélni arra, hagyja el a biztonságot nyújtó demilitarizált övezetet, felszereljük rá a zoknit, a kabátot, a pórázt, majd megpróbáljuk meggyőzni arról, hogy menjünk ki a hóesésbe. Ez szinte lehetetlen feladat, ölbe kell kapni a Mestert és eltávolodni vele a kijárattól. Meg a másik kijárattól.

Sokkal jobb felmenni ilyenkor a hegyekbe, ott szabadon lehet futkározni, csak ez a rendszeres egészségügyi őrjáratok alkalmával kivitelezhetetlen.

Mill Creek Canyon

3 megjegyzés:

Cinkapanka . . . írta...

Bár csak itt is ekkora hó lenne.Öbi imádja. Az esővel ellentétben, amit nagyon nem szeret.

Peter Barabas írta...

szegény Yoda :)

ribizlifozelek írta...

Yoda igazabol a sot gyuloli a jardan.
Meg a papucsot, amit a so miatt kell hordjon.

Kaliforniai dog.