2009. május 21., csütörtök

Zsarupalota


Cop shop
Originally uploaded by ribizlifozelek

Megnyugodtam.
Nemcsak otthon békák a politikusok.
Nemcsak otthon töketlenek.

Adva van a rendőrség-tűzoltóság-mentők közös központi épülete. Ez a használók szerint rossz állapotban van és nem lehet benne dolgozni. (Ezen egy rendes k. európai rendőr hangosan nevetne, de ez más téma.)

Új épület kell - adta ki az ukázt a polgármester. Az új épületre a pénzt a válság közepette kötvényből szednék be. Már volt egy népszavazás, amikor az emberek azt mondták, ne bocsásson ki a város kötvényt, maradjanak csak a zsaruk és egyebek a mostani épületben.

A polgármester tovább próbálkozott és zseniális ötlete támadt: az új rendőrpalotát a könyvtár melletti parkba kell tenni.

Salt Lake City Public Library

A város felhördült.

Sokan elővették a polgármester választási igéreteit, miszerint több zöldet ígért és a civil szfére bevonását a tervekbe. Mások azt kérdezik, miért kell a parkba tenni a rendőrséget, tűzoltóstul, amikor az egyik szomszédos háztömb egy lebetonozott parkoló. A város és az emberiség csak nyerne vele.

SLC Public Library

Többen eleve azt kérdőjelezték meg, miért kell idetenni az épületet. Miért nem jó az amúgy is rosszhírű West Side-on. Több helybeliben feltámadt az irónia és azt javasolták, tegyék a rendőrséget a nagyon rossz hírű Pioneer Parkba. A rendőrök így legalább kordában tudnák tartani az ottani drogkereskedőket.

A polgármester nem hátrált meg, szerinte a rendőröknek közel kell lenni az ügyészséghez.

Courthouse

Hogy miért nem jók a környező parkolók e megtisztelő feladatra, nem derült ki. Az se, hogy fog ez kinézni. A könyvtárnál két emelettel magasabb új épület szerinte nem nyomná el Moshe Safdie remekművét.

Salt Lake City Public Library

Számomra az se világos, miért ne építhetnék az új épületet a régi rendőrház parkolóinak a helyére, aztán eltüntethetnék a mostani épületet, ha már minden áron bontani akarnak valamit.

A jelenlegi közvéleménykutatások szerint tíz emberből kilenc nem akar a könyvtár parkjában rendőrpalotát látni. Mivel a kötvénykibocsátást népszavazáson kell jóváhagyni, a dolgok jelenlegi állása szerint egyhamar nem lesz új rendőrpalota. Hát, meglátjuk.

Salt Lake City Public Library

5 megjegyzés:

Parmezán írta...

K. európai ésszel irígykednek a könyvtár épületére, azért akarják eltakarni. Vagy lehet más oka is annak, hogy pont oda, pont most?

Gyárfás András írta...

Legyünk reálisak,hányan látogatják a könyvtárat és hányan a rendörség épületét akarva vagy nem akarva?Mégis mire nagyobb a kereslet?A kereslet és kinálat uralma tette azzá Amerikát ami?Mivé is?...

Peter Barabas írta...

A könyvtárban állandóan tömeg van, hétköznap is tele van, hétvégén meg még jobban. Az emberek szeretik, és rendszeresen látogatják.

Parmezán írta...

Na, akkor azért kell eltakarni. Ne menjenek annyian oda. Még mindenféléket összeolvasnak (lásd Marx: A tőke), aztán kész a baj.

ribizlifozelek írta...

Andras, megnyugtato dolog, hogy tobb a kozkonyvtar az USAban, mint a McDonalds.

Remelem, megmarad az a fu is a konyvtar mellett.