2008. április 20., vasárnap

Robotkutya


Bribing Yoda
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yodát robotizáltuk. A határátlépéshez és a repüléshez ugyanis a kutyának szüksége van mikrocsipre. Yodában már volt mikrocsip, de az amerikai volt. Azt az európai kütyük nem olvassák. Kellett bele egy olyan is, amit majd Ferihegyen olvas le a finánc és megállapítja, a mi kutyánk a mi kutyánk.
Valamiért a doki nem akarta megrendelni az ISO mikrocsipet, ezért mi regisztrálódtunk mint hobbitenyésztők (nem hobbittenyésztők). Pár nap múlva a csomagküldő szolgálat meg is hozta a pici dobozt. A pici dobozban nagy tű volt és kimerítő leírás arról, hogy kell ezt beledöfni a kutyába. Mi a legegyszerűbb megoldás mellett döntöttünk: kértünk egy időpontot a dokitól, aki majd beledöfi a tűt a kutyába.
Délután fél négyre kaptunk is időpontot. Percre pontosak voltunk. A doki ellenőrizte a csipet, kis technikai csoda volt, az amerikai és az európai olvasok is felismerték. (Remélem, ez Ferihegyen is így lesz.) Yoda picit aggódott a rendelőben, sejtette, valami nem kóser. Ez az érzése fokozódott, amikor az asszisztensnő átölelve lefogta és azt mondta:
- Nézzél szépen apucira...
(Ez én voltam.)
Néztem a kutyát, miközben a doki egy szakavatott mozdulattal implantálta a csipet. Yoda az inzultust éles sikollyal honorálta, kénytelen voltam befogni a száját egy falatkával. Ettől megnyugodott.
Lassan több elektronika lesz az állatban, mint a Terminátorban.

Nincsenek megjegyzések: