Gnocchi
Originally uploaded by ribizlifozelek
Fel kellett dobni valamivel a pulykát, a madár ugyanis már egy kicsit kezdett egyhangú lenni.
Fogtunk egy kilo (helyi nyelven két font) édesburgonyát és betettük 425 F-ra a sütőbe 51 percre. A burgonyákat összetörtük, fahéjat, 2/3 cup rikottát és sót, borst, lisztet kevertünk hozzá, majd kicsi labdacsokat csináltunk belőle.
Valami ősi szokás azt diktálta, hogy a pogácsákat megjelőljük villával. A megbillogozott 2x2 centis gnocchi-kat lobogó vizbe hajítottuk, majd lehalásztuk.
A lehalászott gniocchikat, forró, zsályalevelekkel ;s fahéjjel ízesített és juharsziruppal felöntött vajban kisütöttük.
Innen egyenes út vezetett az asztalhoz és a pulykához. Hogy jobban fogyjanak a maradékok, még egy kis tölteléket is hozzátettünk.
3 megjegyzés:
Nade juharszirup? :)
Nagyon erdekes ize lesz tole!
Es igy szol a recept.
Megjegyzés küldése