2007. december 30., vasárnap

Kutyazokni 3


Yoda's red socks
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda nem szereti a sót. Ez Salt Lake Cityben különösen nagy gond. Igazából Yoda a sót ételben szereti, imádja a gyorsbüféket, a hamburgert és megvész a sültkrumpliért, de a városi aszfaltra szórt sótól lesántul.
Az emberiség kitalálta megoldást, ami a kutyazokni. A kutyazokninak kis gumi talpa van, tépőzárral lehet rögzíteni az állat lábára és négylábú barátunk ismét szaladhat. Mi is vettünk egy kutyapár (4 darab) zoknit az ebnek. Gyönyörű, vízhatlan darabok, fényvisszaverő sávval, amitől az autós hirtelen négy kerengő fényes pontot lát, mielőtt rémülten nekimegy egy fának.
Az elv remek. Bárkinek megér 16 dollárt az, hogy hű kutyája szabadon futhasson a fülig érő hóban (sóban).
Meg is vettük a zoknit és nekiláttunk felszerelni Yoda teleszkópos póklábaira. A kutya elképesztő türelemmel tűrte a tortúrát. Nem ment világgá, nem harapott, nem morgott, hagyta magát. Ennek ellenére a zokni valahogy nem maradt a lábán. Jobbik esetben spontán a járda közepén maradt, rosszabb esetben komoly régészeti mutatvány volt kiásni fél méter hóból.
Ráadásul a zokni felszerelése darabonként 3-6 percet vett igénybe. Yodának négy (4) lába van (mert kutya), azaz felövezése rossz esetben fél órát is eltarthatott, ami akkor, amikor az embernek (állatnak) pisilnie kell, sok idő.
Elementünk hát megint az állatboltba (Petsmart) és körülnéztünk zoknifronton. Volt minden, ami nem volt rá jó. Akadt 45 dolláros zokni is, de végül egy 16 dolláros rózsaszín csoda mellett döntöttünk. A csoda felment Yoda lábára, majd misztikus körülmények között lerepült róla. Nem hagytuk magunkat és mi is varázsolni kezdtünk: először ragasztószalaggal rögzítettük a zoknit, de ez nem segített. Végül fonállal sikerült hozzákötni Yoda lábához a zoknit. Ez sem volt az igazi: lábanként 2-5 perc, ráaásul a fonal bármikor leeshetett. Pár alkalom után pedig az egyik zokni elkezdte megadni magát az enyészetnek. Három séta után. 1.25 / séta / zokni - nem túl jó ár.
Már azon morfondíroztunk, hogy veszünk bőrt, aztán szépen varrunk zoknit a kutyára, amikor egy másik kutyaboltban (ahol madárpókot is kapni) megláttunk pár zoknit 3 dollárért. Az első készletet háromlábú kutyákra tervezték: eggyel kevesebb zokni volt benne. Ezt a csomagot minden lelkiismeretfurdalás nélkül széttéptem és felpróbáltuk a kutyára. Jónak tűnt.
A négylábú kutyára tervezett verzióból azonnal vettünk 3 készlet piros zoknit. Az összesen 12 darab. Reméljük, sokáig kitartanak: 3-4 perc alatt felkerülnek mind a két pár lábra, fenn maradnak és a kutya még futni is tud bennük. De még milyen vidáman!

Nincsenek megjegyzések: