2007. november 7., szerda

Keressük a hentest


Trolley Sq
Originally uploaded by ribizlifozelek

A szakácskönyvek tanulmányozása közben rengeteg egzotikus alapanyagra bukkanok. Nagyon szívesen csinálnék valamit libából. Marhafarokból. Disznólábból. Disznófülből. (Bár ez utóbbit a kutyarészlegben lehet füstölve kapni.)
Ki is néztem egy hentest hozzánk közel, de kiderül, ők egy kisebb húsfeldolgozó. Persze árulnak mindenfélét magánembernek, a legkisebb csomag 80 dollár ára hús. Lehet még 300 szelet szalonnát is kapni, meg 200 dolláros "családi" vegyes húscsomagot. Egyik este többször is körbejártuk a háztömböt, keresve a hentest, de nem találtunk semmit, csak a húsfeldolgozót a Trolley Sq mellett.
Meglepő az az üzem a város közepén. Körülötte mindenfelől pici családi házak állnak.

Trolley Sq

A másik oldalon van az igazi Trolley tér, ami eredetileg a villamosremíz volt, majd vezetékes buszok, trollik kocsiszínje lett. Aztán az egész komplexum évekig elhagyottan állt, mígnem az egészet hagyták összedőlni. Idővel rájöttek, hogy azért mégse jó azt a nagy remízt üresen hagyni, kipofozták és csináltak belőle egy elegáns bevásárlóközponot szórakozóhellyekkel, vendéglőkkel. Egy régi vasúti kocsiban kocsmát rendeztek be és még a régi víztornyot is helyreállítottak. Kellemes hely, mi mindig odajárunk bankba is.
Persze igazi hentes nincs benne...

Trolley Sq

Nincsenek megjegyzések: