2007. november 8., csütörtök

Kutyapanzió nagykutyáknak


This program is so boring...
Originally uploaded by ribizlifozelek

Délután nézegettem, melyik nemzeti parkba engedik be a kutyát. Meglepődtem: beengedni mindegyikbe beengedik, csak az aszfaltos útról nem térhet le szegény pára. Viszont a nemzeti parkok ajánlottak kutyapanziókat, ahol ellehet az állat.
Nem akarjuk Yodát senkire se bízni, de azért megnéztem, milyenek is ezek a kutyapanziók. Gondoltam, az állatka kap egy kutyaólat, valamit enni, esetleg elviszik sételni. Csalódtam. A valóság egészen más.
Van ugyebár az alapdíj, csak nappal, éjjel nappal. Lehet kérni az állatnak luxus elhelyezést. Ami rendben is van. Aztán jött a sokk, amikor megláttam az árlista többi részét. Mert hát a kutya magányos és hiányzik neki a gazdája, ezért egy alkalmazott napontat tíz percet ölelgeti a kutyát, hogy pótolja a gazdi hiányzó jelenlétét (6 dollár). Persze a kedvencnek jár a finomság, a napi ellátás "a la carte" történik, szigorúan az egészséges, tudományos alapon összeállított étrend szerint (Yoda ott éhenhalna). Ez benne van az árban. A séta azonban nem: 8 dollárért a kutyát elviszik felfedezni. (11 pénzért 20 percre kiviszik még a vadonba is.) Mivel a felfedezés és séta közben bizonyára elfárad, begörcsölhetnek az izmai, extra 8 dollárért "fitness sessiont" lehet neki foglalni (elképzelem Yodát, amint aerobikozik).
Csapvizet tisztességes középosztálybeli ember nem iszik. Ez igaz a kutyára is. Palackozott ásványvizet lehet neki rendelni (5 dollár). Sajnos a prosi nem irta le, hogy ez Evian vagy Perrier. Ünnepnapokon persze nem lehet a hagyományos kutyaeledelt enni, extra 5 dollárért viszont ünnepi ebéd jár az állatnak, plusz 3 dollárért külön falatkákkal, még kettőért desszerttel. Még négy dollárért napoközben "fagyi szünetet" tartanak. Persze nem a kennel munkatársai, hanem a kutyák.
Mindebbe a kutya elfárad. (Én speciel rosszul vagyok.) Az állatnak aludnia kell. Három dollárért extra, 5 dollárért deluxe ágyon. Ez utóbbi magasan van, csak nem fog egy kutya a földön aludni. Különösen, ha estimesét olvasnak neki hat dollárért.
Aki nem hiszi, olvasson utána:
http://www.bestfriendspetcare.com/rate-sheets/WhRidge.pdf

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hm... Micsoda uzlet...